Notícies

El Teatre Principal d'Olot, escenari de la dinovena edició dels Premis G!, la festa del turisme de les comarques gironines

Foto : Fotos: J. Castro / Iconna

L'empresari Miquel Quera i Vidal, l'empresa familiar Grup Morera, l'Hotel Aiguablava, i Joan Morillo i Laura Tejero, propietaris i caps de sala del restaurant Divinum, són els guardonats amb els premis honorífics

Els premis de comunicació s'han atorgat a periodistes especialitzats en viatges que han publicat i divulgat treballs a mitjans com ara les revistes Dove Viaggi, FietsActief, el diari El País i el blog alemany d'oci i vacances, Freibeuter Reisen.

El premi de recerca s'atorga a un equip multidisciplinar que desenvoluparà el treball «Habitar el camí, creant cartografies experiencials».
 
Aquest vespre, el Teatre Principal d'Olot ha estat l'escenari de la dinovena edició dels Premis G! de Turisme de les Comarques de Girona, organitzats pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Olot i el suport de CaixaBank, en un acte públic amb cent cinquanta convidats entre autoritats, guardonats i representants del sector turístic. 

L'acte ha estat presidit per Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i hi ha comptat amb la participació de l'alcalde d'Olot, Agustí Arbós, i del delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Xavier Guitart. També hi han assistit, entre d'altres, el vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas; el diputat i vicepresident segon del Patronat de Turisme, Joan Plana, i els diputats Imma Muñoz i Carles Motas. 

El president Miquel Noguer ha agraït al sector turístic gironí l'excel·lent campanya turística passada i ha reconegut el talent, la vocació i treballs dels premiats.

En el decurs de la cerimònia s'han lliurat nou premis en tres categories: premis d'honor i especials, premis de comunicació turística i premi de recerca Yvette Barbaza. Els guardonats d'aquesta edició són:


Premis honorífics i especials

  • Premi G! Josep Pujol i Aulí, en reconeixement a la tasca professional, per a Miquel Quera i Vidal, propietari de l'establiment Mas el Joncar i soci fundador de Turisme Rural de Girona.
  • Premi G! Francesc Xiquet i Sabater, en reconeixement del projecte empresarial, per al Grup Morera, empresa familiar de la Garrotxa amb trajectòria en els sectors agroalimentari, esportiu i turístic.
  • Premi G! Especial Jordi Comas i Matamala, a l'Hotel Aiguablava, de Begur, en reconeixement a la trajectòria empresarial al llarg de noranta anys d'història i per contribuir a la projecció internacional de la Costa Brava.
  • Premi G! Especial Juli Soler i Lobo, per a Joan Morillo i Laura Tejero, copropietaris i caps de sala del restaurant Divinum, de Girona, i impulsors de l'Associació de Professionals de Sala de Girona.


Premis de comunicació turística

  • Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines Climent Guitart a la Millor projecció dels valors i atractius turístics de la Costa Brava i/o Pirineu de Girona, per a Alessia Cogliati, pels reportatges publicats a la revista de viatges i oci italiana Dove Viaggi, del Corriere della Sera.
  • Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines, al Contingut més original i innovador sobre l'oferta turística de la Costa Brava i/o Pirineu de Girona, per a Galo Martín i Cristina Candel, per l'article publicat a la secció d'estil de vida del diari espanyol El País.
  • Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines a la Millor experiència turística de la Costa Brava i/o el Pirineu de Girona, per a David Peskens i Roman Helinskil pel reportatge publicat a la revista especialitzada  neerlandesa FietsActief.
  • Premi G! de Comunicació Turística de les Comarques Gironines a la Millor proposta i/o experiència en turisme sostenible a la Costa Brava i/o Pirineu de Girona per a Nicole Biarnés Kiefer, per la publicació de diversos posts al blog de viatges alemany Freibeuter Reisen.


Finalment, el Premi Yvette Barbaza de Recerca i Investigació, per a Neus Crous-Costa, Susana Rodilla, Carolina Conti i Sílvia Grau pel projecte d'investigació «Habitar el camí, creant cartografies experiencials».

Els diversos premis i diplomes han estat lliurats als guanyadors per part d'autoritats i representants institucionals i turístiques. La cerimònia ha comptat amb actuacions musicals a càrrec d'e-STRINGS by GIO i, en finalitzar, s'ha ofert un còctel elaborat pel col·lectiu Cuina Volcànica als assistents.