Enguany el festival es torna a superar i assoleix els 60.436 espectadors de sala, gairebé 10.000 més que en l'edició passada, que n'hi va haver 51.800. En total, el festival ha rebut 66.557 assistents entre els espectadors de sala, els participants en el projecte A Tempo (3.808) i els assistents a activitats complementàries (2.313). A més d'aquestes dades, cal tenir en compte que entre les 191 funcions s'ha arribat al 92 % d'ocupació i que hi ha hagut 23 espectacles amb entrades exhaurides en totes o algunes de les seves funcions.
Durant la roda de premsa que ha tingut lloc aquest matí al Teatre Municipal de Girona, s'han donat a conèixer les xifres de tancament del festival Temporada Alta de 2024. En l'acte hi han participat el vicepresident quart de la Diputació de Girona, Jordi Camps; el segon tinent d'alcaldia i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats; el director general de Promoció Cultural i Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Xavier Fina; el regidor de Cultura de Salt, Toni Vidal, i el director del festival Temporada Alta, Salvador Sunyer.
Al llarg de les dotze setmanes que ha durat el festival, s'han presentat 110 espectacles en 191 funcions entre Salt, Girona i les vuit subseus escampades pel territori. Enguany, com en la darrera edició, es va tornar a aconseguir una arrancada molt bona de la venda d'entrades: un 35 % de les entrades venudes el primer dia de venda general. A més, de les 5.833 persones que han comprat entrades pel festival per primera vegada, un 12,60 % són menors de 30 anys i un 26,2 % són de fora de les comarques gironines.
Amb trenta-tres edicions a l'esquena, el festival s'ha convertit en un dels principals agents del país pel que fa al suport a la creació, i 12 de les produccions o coproduccions d'aquest any han aconseguit una gira o temporada en teatres de dins o fora del país. És el cas per exemple de Gola, d'Oriol Pla i Pau Matas, que està fent temporada al Teatre Nacional de Catalunya, Totentanz-Morgen ist die Frage, que es pot veure al Teatre Lliure de Barcelona o Un sublime error, de Jan Lauwers, que després de la seva estrena al festival s'exhibirà al Heartbreak Hotel de Barcelona, al Teatro de la Abadía de Madrid i en una gira internacional. També 38 de les coproduccions d'edicions anteriors segueixen representant-se anys després de la seva estrena.
Amb l'objectiu d'actuar com a espai d'exhibició del més interessant de l'escena mundial, Temporada Alta ha programat 23 espectacles d'artistes internacionals de 17 països, entre els quals destaca la presència d'Isabelle Huppert a Girona per presentar Bérénice, una nova adaptació del clàssic de Racine dirigida per Romeo Castellucci. Precisament aquesta representació ha tingut lloc en el marc del Big Bang Setmana de Programadors, que enguany ha adoptat un nom nou i ha acollit 75 professionals nacionals i internacionals.
El vicepresident quart de la Diputació de Girona, Jordi Camps, ha destacat en la seva intervenció el compromís del festival amb la creació artística, amb la promoció del talent, amb el territori i amb els espectadors.
Relleu històric de la direcció artística
Aquesta edició també ha estat l'última amb Salvador Sunyer al capdavant del festival. Sunyer, fundador de Bitò i de Temporada Alta, ha decidit cedir el relleu del festival a Narcís Puig, que n'ha estat el director adjunt des del 2010, en el que suposa un relleu històric i l'inici d'una nova etapa d'aquest projecte consolidat al territori.