Notícies

UNED Girona inaugura el curs acadèmic amb més de 1.600 alumnes inscrits i una àmplia oferta formativa

Foto : Fotografies: UNED Girona

La doctora Montserrat Palma ha dictat la lliçó inaugural en la qual reflexiona sobre els reptes que ha de tenir l'educació com a pilar fonamental del sistema democràtic

Jordi Camps, diputat de Cultura de la Diputació de Girona i alhora president de la Junta Rectora de la UNED Girona, ha intervingut en l'acte acadèmic

La seu de la UNED (Universitat Nacional d'Educació a Distància) a Salt ha acollit l'acte acadèmic d'inauguració del curs 2024 - 2025 de la UNED Girona, centre associat que l'any vinent celebrarà el 50è aniversari del seu establiment a les comarques gironines. 

Amb més de 1.600 alumnes inscrits, a l'espera de tancar el període de matrícula la setmana vinent, l'oferta formativa d'aquest curs disposa de 22 estudis de Grau, a part d'un ampli ventall de possibilitats que inclou Màsters, Doctorats, cursos d'idiomes, Graus combinats, provés d'accés a la Universitat per a majors de 25 i 45 anys i el programa UNED Sènior, formació dirigida a persones de més de 50 anys. La implantació d'estudis universitaris a Sant Feliu de Guíxols amb l'arribada del tercer curs del Grau d'Educació Infantil, i la modernització de les instal·lacions de la seu a Figueres són algunes de les principals d'aquest nou curs, que manté a l'alça el nombre d'inscripcions en relació als anys anteriors.      

L'acte d'inauguració ha comptat amb la participació de Sílvia Paneque, consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica i portaveu del Govern de la Generalitat de Catalunya; Jordi Camps, president de la Junta Rectora UNED Girona i vicepresident quart de la Diputació de Girona; Adrià Martín, regidor d'Educació i Joventut de l'Ajuntament de Salt; Montserrat Palma, doctora per la Universitat de Girona i professora titular en la Facultat de Ciències de l'Educació; Karen Maria Vilacoba, vicerectora de Relacions Institucionals i Comunicació de la UNED, i David Maldonado, director d'UNED Girona. 

La doctora Montserrat Palma, professora titular en la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona i Síndica de Greuges d'aquesta institució,  i al capdavant de la direcció de la UNED Girona entre els anys 2013 i 2018, ha estat l'encarregada d'impartir la lliçó inaugural de la jornada, titulada «Educació i Democràcia: de l'escola a la Universitat», una reflexió sobre l'educació en el sistema democràtic.

El vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació de Girona i alhora president de la Junta Rectora de la UNED Girona, Jordi Camps, ha destacat en la seva intervenció que: «La UNED és un clar exponent d'aquesta universitat d'avantguarda que ha sabut adaptar-se als canvis al llarg dels anys i reinventar-se constantment per estar al costat dels nous temps i garantir una formació de qualitat. Més enllà d'això, amb la mateixa voluntat descentralitzadora de la Diputació de Girona, avui dia la UNED acosta la seva oferta formativa arreu de les comarques gironines. Així, a més de la seu de Girona/Salt, actualment disposa d'aules a Olot, Figueres i Sant Feliu de Guíxols».

I ha afegit: «Des de la Diputació de Girona seguim contribuint econòmicament amb la UNED Girona perquè considerem que l'educació és fonamental. La nostra institució va facilitar la creació de la universitat i no ha deixat de col·laborar econòmicament per la seva continuïtat. Confiem en la UNED perquè creiem fermament que la institució és necessària a l'hora de transferir el coneixement acumulat a la societat gironina».

«Estic convençut que és imprescindible la cooperació d'institucions, entitats i ciutadania per a una oferta formativa de qualitat i equitativa arreu de les comarques gironines», ha finalitzat Jordi Camps.

A l'acte també s'han lliurat els diplomes als estudiants que van finalitzar els estudis el curs passat i la treballadora Esther Gumbao ha rebut un detall per la seva jubilació.

Les actuacions musicals han estat a càrrec d'Anna Maria Cassú (pianista i directora acadèmica) i David Salleras (saxofonista i cap del departament de Música de Cambra) del Conservatori de Girona. Hi han interpretat peces com ara Tango, d'Isaac Albéniz, i Drowing your sorrows, de Christopher Duigan, entre d'altres. 

La inauguració del nou curs ha finalitzat amb l'himne universitari Gaudeamus igitur.