Notícies

Inauguració oficial de la Fira de l'Avellana de la Selva a Brunyola

Foto : Fotografies: CCSelva i Ajuntament Brunyola

S'hi ha presentat el documental 30 anys de l'avellana a Brunyola i la Selva, amb l'assistència del vicepresident i diputat de Cultura de la Diputació de Girona, Jordi Camps, i d'altres autoritats locals, comarcals i territorials

La fira, que arriba a la trentena edició, se celebra els dies 4, 5, 6 i 12 d'octubre a Brunyola 

La diputada Natàlia Figueras va ser ahir a la roda de premsa de presentació de les activitats del cap de setmana

Aquest divendres ha tingut lloc el tret de sortida de la Fira de l'Avellana de la Selva a Brunyola, amb la inauguració oficial i la presentació del documental 30 anys de l'avellana a Brunyola i la Selva, amb l'assistència de les autoritats locals, comarcals i territorials. 

Aquest acte s'ha fet a la Sala Ricard Teixidor de Brunyola i ha comptat amb la participació del president del Parlament de Catalunya, Josep Rull; el vicepresident de la Diputació de Girona, Jordi Camps; el president del Consell Comarcal de la Selva, Martí Pujals; el mateix alcalde de Brunyola, Roger Puigdevall, així com també diversos diputats, consellers i regidors de la major part de municipis selvatans. Després dels parlaments a càrrec de les autoritats, s'ha ofert una degustació de productes amb avellanes, que compta amb el suport dels restaurants i els establiments locals.

La població de Brunyola es convertirà de nou en la capital catalana de l'avellana amb la celebració de la 30a edició de la fira dedicada a aquesta fruita seca, que tindrà lloc els dies 4, 5, 6 i 12 d'octubre.

El vicepresident i diputat de Cultura, Jordi Camps, ha destacat: «L'avellana de la Selva és un producte molt valorat arreu del territori. Això és fruit del treball dels nostres pagesos, que l'han anat conreant, cada cop amb tècniques més modernes i funcionals, i han sabut crear xarxes de comercialització per promoure el seu producte local més significatiu». I ha afegit: «Tanmateix, si aquesta fira ha arribat fins aquí, és precisament pel compromís, l'esforç i la dedicació de tots vosaltres, els habitants i les entitats de Brunyola i Sant Martí Sapresa. La vostra dedicació ha permès fer créixer i consolidar la fira com un punt de referència ineludible a les comarques gironines».
 
Presentació de les activitats
Ahir dijous es van presentar a la seu de la Generalitat de Catalunya les activitats que es portaran a terme durant els dies de la Fira de l'Avellana. Hi van intervenir el director dels Serveis Territorials d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Josep Guix; la diputada de la Diputació de Girona Natàlia Figueras; el president del Consell Comarcal de la Selva, Martí Pujals; l'alcalde de Brunyola, Roger Puigdevall, i el tresorer de l'Associació de l'Avellana de Brunyola i Comarques Gironines, Pere Arbonés. 

La diputada de la Diputació de Girona Natàlia Figueras va destacar que «la fira promou el producte local més significatiu de la comarca de la Selva: l'avellana. Una tasca que va en la línia de la Diputació de Girona de promocionar l'activitat econòmica local i el producte local, i així ajudar els municipis de la demarcació en el seu desenvolupament econòmic».

Més informació: Fires i festes - Brunyola

Documentació

FIRA AVELLANA 2024 10/10/2024