Notícies

La Diputació de Girona i Girona Duty Free s'uneixen per promocionar productes locals a l'Aeroport de Girona - Costa Brava

Foto : Fotos: M. Millan

La iniciativa té com a objectiu oferir als viatgers una selecció de productes del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent en un espai habilitat dins la zona comercial

La Diputació de Girona, per mitjà del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent, i Girona Duty Free han acordat una col·laboració estratègica per impulsar i promocionar els productes alimentaris de la demarcació a l'espai comercial de l'Aeroport de Girona - Costa Brava. 

La iniciativa té com a objectiu oferir als viatgers que passin per la terminal de Vilobí d'Onyar una selecció de productes d'alta qualitat del distintiu, entre els quals vins, olis, arrossos, ratafies, anxoves, conserves, melmelades, mel i altres productes de la gastronomia gironina, reconeguts per la seva autenticitat i elaboració artesanal. 

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el director de l'Aeroport de Girona - Costa Brava, Vicent Pallarés, i Julián Sarro, representant a Girona d'Avolta -empresa líder mundial en experiències de viatges, que integra Girona Duty Free-, han visitat l'espai on es podran trobar aquests productes de proximitat. 

La Diputació de Girona va crear el segell Girona Excel·lent el 2014 amb el propòsit d'impulsar el sector agroalimentari de les comarques gironines i, sobretot, fomentar-ne i difondre'n tots els productes. Els reconeixements són biennals i els guanyadors es valoren i se seleccionen a partir de tasts a cegues.  

«Des de fa una dècada, treballem per aportar als nostres productors prestigi, promoció i coneixement. I aquesta és una acció més per ajudar-los a assolir l'excel·lència i a expandir-se. La base del nostre potencial gastronòmic són aquests productes de proximitat, de casa nostra», ha destacat el president de la Diputació, Miquel Noguer.

Per la seva part, Avolta, un dels operadors de botigues d'aeroports més importants del món, està compromès a oferir productes del territori perquè els viatgers tinguin l'oportunitat de descobrir i adquirir els sabors únics de Girona abans de marxar cap als seus destins internacionals. 

En aquest sentit, Julián Sarro ha destacat: «Estem encantats d'associar-nos amb la Diputació de Girona per portar les delícies locals i els productes artesans a Girona Duty Free. Aquesta col·laboració encaixa perfectament amb la nostra estratègia d'oferir als viatgers un autèntic sabor de la regió, potenciant el seu viatge amb sabors locals únics. Estem molt orgullosos de poder donar suport a les comunitats locals i treballar-hi estretament, i estem emocionats de mostrar l'artesania excepcional de Girona al món».

Amb aquesta iniciativa, ambdues parts no només pretenen fomentar l'economia local, sinó enfortir encara més les comarques gironines com una destinació de referència en l'àmbit gastronòmic.