Notícies

Miquel Noguer visita les obres del nou equipament residencial de la Fundació Ramon Noguera al monestir de Sant Daniel

Foto : Fotos: Glòria Sanchez / Iconna

La Diputació de Girona hi aporta 450.000 euros 

Comptarà amb 30 places per a persones amb discapacitat psíquica  i entrarà en funcionament entre final de 2024 i principis de 2025

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha visitat aquest dimarts les obres del nou equipament residencial que la Fundació Ramon Noguera construeix en terrenys del monestir de Sant Daniel.

La iniciativa social, impulsada per la col·laboració de la Fundació i el mateix Monestir de Sant Daniel, permetrà donar resposta a la creixent necessitat d'habitatges per a persones amb discapacitat intel·lectual en un context social i econòmic complex.

L'equipament està situat a l'antic galliner del monestir i oferirà trenta places d'acolliment residencial equipament residencial per a persones amb discapacitat intel·lectual.

La construcció de la nova residència és un projecte englobat dins el pla estratègic dels anys 2021-2024 de la Fundació Ramon Noguera, al qual s'ha destinat una inversió total de 2.750.000€     per a la seva execució. La Diputació de Girona hi aporta 450.000 euros.

A la visita hi ha participat Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona, acompanyat per Maria Assumpció Pifarré, priora administradora benedictina del monestir de Sant Daniel; Salvi Amagat, president del Patronat del Grup Fundació Ramon Noguera; Pepita Perich, vicepresidenta del Patronat del Grup Fundació Ramon Noguera; i Xavier Soy, patró del Grup Fundació Ramon Noguera. 

La Fundació Ramon Noguera preveu mantenir la inauguració de la residència per persones amb discapacitat psíquica al monestir de la Vall de Sant Daniel entre finals de 2024 i principi de 2025. Aquests són els terminis que es marca la fundació després que les obres, que van començar l'any passat, continuïn el seu curs amb normalitat. 

La meitat dels 2,7 milions de l'obra els aporten la Diputació de Girona, CaixaBank i la Generalitat de Catalunya. La resta prové de recursos propis de la Fundació i acords en què treballen des de fa mesos. L'aportació de la Diputació de Girona és de 450.000 euros.

El president ha destacat durant l'atenció als mitjans que: «El creixement del nombre de persones usuàries i l'augment de les seves necessitats no donen treva. Des de la Fundació Ramon Noguera heu lluitat molt per aquest nou equipament i estem molt contents ben aviat sigui una realitat gràcies a l'aportació i suport de tots».

«És el treball conjunt i les sinergies entre les institucions, que fan possible projectes com aquesta nova residència. També la Diputació de Girona us seguirà obrint les seves portes, perquè ha dedicat sempre una atenció especial a totes aquelles associacions, entitats i organitzacions que vetllen per fomentar la integració social de tota la ciutadania des de tots els nivells i àmbits». 

El projecte permetrà contribuir a la sostenibilitat de la comunitat benedictina i, alhora, preservar el patrimoni cultural mil·lenari del Monestir de Sant Daniel. De fet, durant els 49 anys de concessió, la Fundació Ramon Noguera pagarà un cànon mensual a la comunitat monàstica. Aquesta aportació econòmica servirà, a la vegada, per a contribuir al manteniment del Monestir de Sant Daniel. La Fundació Ramon Noguera compta actualment amb aproximadament unes 130 places d'acolliment residencial distribuïdes en diferents nuclis residencials situats a la comarca del Gironès: als municipis de Girona, Sarrià de Ter, Cassà de la Selva i Llagostera.