Notícies

El president de la Diputació de Girona participa en el Dia de la Diplomàcia a Locarno

Foto : El president de la Diputació de Girona participa en el Dia de la Diplomàcia a Locarno

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha assistit, convidat pel Festival Internacional de Cinema de Locarno, a un dels actes del festival, que ha tingut lloc a la ciutat suïssa del mateix nom: el Dia de la Diplomàcia de Locarno.

A l'acte hi ha assistit el vicepresident i ministre d'Afers Exteriors d'Itàlia, Antonio Tajani; el ministre d'Afers Exteriors de Suïssa, Ignazio Cassis; el president del Parlament de Ticino, Michele Guerra; l'alcalde de Locarno, Nicola Pini; l'ambaixador de la Unió Europea a Suïssa i Liechtenstein, Petros Mavromikhalis, així com els ambaixadors a Suïssa i Liechtenstein d'Eslovènia, Qatar, França, Croàcia, Indonèsia, les Filipines i Noruega, entre d'altres, amb motiu del Dia de la Diplomàcia de Locarno.

Durant els dies del festival, Locarno es converteix en la ciutat de la cultura de Suïssa. A banda del cinema s'organitzen activitats paral·leles com exposicions i concerts.

La galeria d'art Il Rivellino, dirigida pels germans Sciolli, fa mesos que treballa conjuntament amb la Casa de Cultura Les Bernardes de la Diputació de Girona i va convidar l'artista gironí Joan Mateu a exposar la seva obra i a pintar en viu durant el Dia de la Diplomàcia a La Magistrale, juntament amb artistes dels altres països convidats.

Joan Mateu va poder exposar a la fortalesa de l'antic castell de Locarno, dissenyada per Leonardo da Vinci, amb un gran èxit de públic i repercussió a la premsa suïssa.

Un cop acabada l'exposició, l'ambaixada de Qatar a Suïssa i Liechtenstein, en commemoració del cinquantè aniversari de les relacions diplomàtiques amb Suïssa, va guardonar Joan Mateu amb una medalla per la seva participació en l'intercanvi cultural entre els diferents països que van assistir a la celebració i va destacar la importància de la cultura per a la diplomàcia.

En els contactes que va mantenir el president de la Diputació, es va arribar a un acord per portar a la Casa de Cultura Les Bernardes de la Diputació de Girona exposicions de Jack Kerouac i dibuixos del mestre Leonardo da Vinci. Així mateix, es van establir converses per exposar l'obra d'artistes gironins a altres països en un futur.