Notícies

«Deu anys de la Directiva 2014/24/UE de concessions: valoració, reptes i experiències», segona sessió del Seminari Ramon Massaguer d'Actualització Jurídica i Dret Local

Foto : «Deu anys de la Directiva 2014/24/UE de concessions: valoració, reptes i experiències», segona sessió del Seminari Ra

La diputada Míriam Lanero ha participat en la presentació del seminari a l'inici de la segona sessió

La sessió ha tractat les novetats en relació amb el règim local general, l'organització i el funcionament dels òrgans col·legiats

La Diputació de Girona organitza aquest seminari per analitzar temes d'actualització juridicoeconòmica, i fa un èmfasi especial en les darreres modificacions legals i jurisprudencials que afecten les entitats locals

Aquest matí s'ha dut a terme la segona sessió del XIII Seminari Ramon Massaguer d'Actualització Jurídica i Dret Local, que ha tractat sobre l'evolució normativa, doctrinal i jurisprudencial de la Directiva 2014/24/UE de concessions.

La diputada Míriam Lanero ha donat la benvinguda als assistents i ha assenyalat que «el passat 26 de febrer de 2024 es va complir deu anys de l'aprovació de la Directiva 2014/23/UE, de concessions. Aquesta Directiva va ser molt innovadora, principalment per introduir l'existència de la transferència del risc operacional _concepte nou_ com a element determinant de l'existència del contracte de concessió».

La ponent d'aquesta sessió ha estat Eugenia López Mora, lletrada de la Generalitat de Catalunya i professora associada de dret administratiu de la Universitat de Barcelona.

El seminari està articulat en set sessions de treball presencials que comencen al març i que s'aniran desplegant periòdicament fins al novembre de 2025. 

El seminari d'enguany tracta sobre temàtiques variades, en sintonia amb les necessitats del món local i els seus interessos: 

  • «Novetats sobre el règim local general. Organització i funcionament dels òrgans col·legiats» (realitzada el març).
  • «Deu anys de la Directiva 2014/24/UE de concessions: valoració, reptes i experiències» (avui, 11 d'abril).
  • «Els contractes patrimonials dels ens locals: aspectes conflictius» i «Les mutacions demanials» (9 de maig).
  • «El dret d'accés a la informació pública als 10 anys de l'entrada en vigor de les lleis de transparència»; «Síndic de greuges. Avaluació en matèria de publicitat activa, el dret d'accés i les cartes de serveis»; «Resolucions destacades dictades per la GAIP en relació amb l'accés a la informació pública» (20 de juny).
  • «L'execució del contracte d'obres i les seves problemàtiques»; «Presentació de la Instrucció de recepció i liquidació dels contractes de la Diputació de Girona» (26 de setembre).
  • «La transformació digital, les eines emergents i les noves propostes normatives. Reptes i desafiaments per a la gestió de recursos humans a l'Administració local» (24 d'octubre).
  • «L'informe resum de control intern: la peça clau per tancar el cicle de control intern anual»; «Principals pronunciaments del Tribunal de Comptes sobre la responsabilitat comptable en l'àmbit local» (21 de novembre).

En aquesta edició del seminari d'actualització juridicoeconòmica hi ha més de cent persones inscrites.
 

Documentació