
El segell Girona Excel·lent hi serà present amb trenta-cinc empreses i cinc tallers amb tast dinamitzats per l'assessor gastronòmic Pep Nogué
El congrés es farà entre el 17 i el 19 de març al Palau de Fires de Girona en un any especial a causa de la capitalitat de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia
L'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona ha estat l'escenari aquest migdia de la presentació del Fòrum Gastronòmic Girona, que tindrà lloc del 17 al 19 de març al Palau de Fires i a la zona de la Devesa. L'edició d'enguany posarà el focus en «l'essència de la cuina catalana» i convidarà tots els cuiners amb estrella Michelin de la demarcació perquè hi puguin presentar els seus plats més icònics i perquè els visitants puguin degustar-los.
Un any més, la Diputació de Girona dona suport al certamen i també hi és present a través del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent. Hi haurà representació de trenta-cinc empreses que tenen distintiu, i l'assessor gastronòmic Pep Nogué farà cinc tallers amb tasts de productes com el porc, l'oli d'oliva, la cervesa, els vins dolços i les begudes aromàtiques.
Han participat en l'acte el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; la vicealcaldessa i vicepresidenta de la Diputació, Gemma Geis; el director dels Serveis Territorials d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat a Girona, Josep Guix, i el director de continguts del Fòrum, Salvador Garcia-Arbós, entre d'altres.
En la seva intervenció, Miquel Noguer ha afirmat: «El Fòrum Gastronòmic Girona s'ha consolidat com un espai de trobada per afavorir la interacció i l'intercanvi d'impressions en l'ecosistema gastronòmic gironí: productors, cuiners i restauradors. Aquest fet permet precisament donar visibilitat als productes de proximitat i reforçar-los, uns productes clau en el reconeixement internacional de la nostra gastronomia».
Aquest esdeveniment dirigit als professionals i consolidat com una referència en el sector de la cuina, la restauració i l'alimentació, reunirà durant tres dies prop de 150 ponents i mostrarà 180 expositors que es repartiran en diferents espais que sumen uns 12.000 m2:
- Auditori gastronòmic, amb professionals que compten amb un reconegut prestigi estatal i internacional, que oferiran sessions de cuina en directe i tastets per descobrir les novetats del sector.
- Barra gastronòmica, que permetrà una interacció entre el ponent i el públic assistent a partir de debats, demostracions i espectacles de cuina en directe (show cooking) per descobrir, tastar i conèixer de primera mà els productes de proximitat.
- Aula de debat, un espai obert i dinàmic que servirà com a escenari per debatre, reflexionar i adquirir nous coneixements amb la cuina i la gastronomia com a eixos principals.
El Fòrum Gastronòmic Girona 2025, que enguany coincidirà amb la capitalitat de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia, comptarà amb la presència, entre d'altres, dels germans Joan, Josep i Jordi Roca (El Celler de Can Roca); Eduard Xatruch i Oriol Castro (Disfrutar); Salvador, Joan i Màrius Jordà (Empòrium), Paco Pérez (Miramar) i Martina, Carlota i Clara Puigvert (Les Cols).