
Un any més, la Diputació de Girona ha donat suport a l'esdeveniment, la fira del porc per excel·lència a les comarques gironines
La dotzena edició de Fiporc ha estat la més concorreguda de la història. Vint mil persones han passat, en un moment o altre del cap de setmana, per Riudellots de la Selva. L'esdeveniment ha convertit el municipi en l'epicentre del món del porc, oferint als visitants una experiència que ha combinat gastronomia, cultura i tradició.
La programació ha inclòs, a banda d'exposicions, tallers i tota mena d'activitats vinculades al sector, una àrea de tast gastronòmic on es podia menjar i fer degustacions de productes i derivats del porc, com ara carn de perol, els típics greixons, botifarres, embotits, pernil, salpebrats i l'arròs de galta de porc amb carxofes, entre d'altres.
Un any més, l'àrea del tast gastronòmic ha compartit protagonisme amb l'escenari de demostracions i exhibicions del procés de matança, especejament i elaboració d'embotits de diversos voluntaris del poble.
El tret de sortida es va donar dissabte al migdia amb la inauguració institucional i la tradicional tallada d'una llonganissa a càrrec del conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Miquel Samper. També hi van participar l'alcalde, Josep Santamaria, i el vicepresident quart de la Diputació de Girona, Jordi Camps.
En la seva intervenció, Jordi Camps ha posat èmfasi en «la gran aportació de Riudellots en la divulgació i la reivindicació del patrimoni gastronòmic i cultural, mostrant de forma lúdica a la ciutadania tot allò que envolta el món del porc i els professionals que hi treballen». Un any més, la Diputació de Girona ha donat suport a Fiporc.
La fira va néixer l'any 2014 a Riudellots de la Selva, aprofitant que el sector del porc s'ha convertit en un dels principals eixos econòmics i en un símbol identitari de la població. Des dels inicis la fira s'ha celebrat durant dos dies de febrer, coincidint amb la temporada d'hivern i l'arribada del fred, moment en què antigament es duia a terme la matança del porc en moltes cases rurals.