El recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona ha acollit aquesta setmana, de dilluns a dimecres, una nova edició del Gastronomic Forum Barcelona, l'esdeveniment de referència del sector de l'hostaleria, el comerç especialitzat i la gastronomia, que reuneix anualment restauradors, compradors i distribuïdors especialitzats. Enguany ha programat més d'un centenar d'activitats, ponències i debats sobre la cuina catalana.
El segell Girona Excel·lent de la Diputació de Girona hi ha participat en una actuació coordinada també amb Prodeca, entitat promotora dels aliments catalans de la Generalitat de Catalunya, a més de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona i la Diputació de Lleida.
Durant aquests tres dies, ha estat en funcionament El Rebost de Catalunya, un espai en el qual els productors catalans que han participat en l'esdeveniment han pogut presentar els seus productes icònics i destacar-ne els atributs, les singularitats i les aplicacions a la cuina catalana.
En aquest punt, hi han estat dotze empreses del distintiu, que són les següents: Pernils Can Mateu, Mooma, Pibernat Alimentària, Anxoves Callol Serrats, Aigua de Vilajuïga, Nuasets, Museu de la Confitura, Can Bech, Formatgeria Muuu Beee, Té Gust Infusions, Cervesa Minera i Poma de Girona.
En paral·lel, cinc productors més han disposat d'un estand propi. Es tracta de Quevall Licors, Vinyes dels Aspres, Celler Arché Pagès, Coll Verd i Antoni Izquierdo Gourmet.
A més, la Diputació de Girona ha organitzat algunes de les vint activitats gastronòmiques i de promoció de productes que s'hi fan, que inclouen tastos per al públic professional assistent a càrrec dels mateixos productors amb l'objectiu de donar protagonisme als productes. Pep Nogué, cuiner i assessor gastronòmic de Girona Excel·lent, ha dirigit aquestes sessions.
El Gastronomic Forum Barcelona, amb 18.500 m2, constitueix un punt de trobada idoni per conèixer les novetats del sector i esdevé una oportunitat per descobrir tendències i novetats, generar negocis i viure experiències gastronòmiques. En aquesta edició, hi ha participat un total de cent trenta xefs que sumen quaranta-dues estrelles Michelin, a més d'experts en gastronomia i restauració «de primer nivell mundial».