Notícies

«Lluís Roura, 80 anys de memòries», una trajectòria artística plasmada en una exposició antològica a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona

Foto : Fotògraf: Jordi Ribot / Iconna

L'artista ha presentat el llibre autobiogràfic i la mostra antològica, que es compon de dues exposicions: una gran mostra de pintura i una petita selecció de fotografia de paisatge

La vicepresidenta de la Diputació de Girona, Gemma Geis, juntament amb el 126è president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, i el mateix artista han participat a l'acte

El president Miquel Noguer ha visitat l'exposició acompanyat per l'artista Lluís Roura

Aquest dissabte s'ha presentat el llibre Lluís Roura, 80 anys de memòries, en què l'artista rememora moments i experiències viscuts al llarg de vuit dècades. També s'ha inaugurat una exposició antològica de la seva obra que porta el mateix nom.

L'acte ha tingut lloc a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona i hi han participat la vicepresidenta i diputada de la Diputació de Girona Gemma Geis; l'artista homenatjat, Lluís Roura; l'advocat i presentador de l'acte, Ramon Turon; el comissari de l'exposició «Lluís Roura. 80 anys de memòries», Jordi Roura; el forense i pediatre, Narcís Bardalet; la violinista Irene Turon; el senador Francesc Xavier Ten; l'alcalde de l'Escala i diputat de la Diputació de Girona, Josep Bofill; l'alcalde de Sant Miquel de Campmajor, Josep Oriol Serrà; Josep Bofill, diputat de la Diputació de Girona; i el secretari de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana de la Generalitat de Catalunya, Víctor Puga. L'acte d'homenatge ha comptat amb la presència del 126è president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol.

Lluís Roura és un artista polifacètic nascut a Sant Miquel de Campmajor (Pla de l'Estany) el 5 de desembre de 1943. Roura s'ha convertit en el pintor per excel·lència del paisatge de l'Empordà i aquest treball el mostra a les sales d'exposicions de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona amb l'exposició antològica dedicada a l'artista que s'inaugura avui i que es podrà visitar fins al 7 de desembre de 2024.

La vicepresidenta de la Diputació de Girona, Gemma Geis, ha destacat en la seva intervenció que: «Amb aquest llibre i l'exposició tenim una magnífica mostra de l'evolució i de les obres més representatives de la vasta col·lecció de l'artista, amb el paisatge com el fil conductor de la seva trajectòria artística. Tot un recorregut per l'obra antològica de Lluís Roure, des dels primers dibuixos fins a les darreres pintures de grans dimensions».
«Des de la Diputació de Girona ens sumem al reconeixement d'aquest artista reconegut, que ha sabut construir un estil propi i ha creat escola», ha afegit Geis, alhora que li ha mostrat l'agraïment de la corporació: «Gràcies Lluís per celebrar  aquesta efemèride, que ben segur que tindrà el gran premi de la constant assistència d'afeccionats a l'art que visitaran l'exposició».

Durant dos mesos la Casa de Cultura acollirà l'univers de Lluís Roura
A la planta baixa, els visitants podran gaudir de l'exposició principal, que ofereix un recorregut per les etapes creatives més significatives de Lluís Roura, des dels seus inicis _els primers anys de pintor a La Casota, Barcelona i, finalment, l'Empordà_ fins a les obres més recents.
Al pati hi haurà una representació d'algunes de les escultures de gran format realitzades per l'artista, mentre que al primer pis es podrà visitar una mostra complementària de fotografies de Roura, il·lustrades per diversos poetes.
I a la sala d'exposicions de la primera planta s'hi recolliran les fotografies més emblemàtiques fetes pel mateix artista de paisatges de Catalunya i que s'han pogut veure en més d'una ocasió a l'espai El Temps de Televisió de Catalunya.
Les exposicions es podran visitar del 19 d'octubre al 7 de desembre, de dilluns a divendres, d'11 a 20 h; els dissabtes d'11 a 18 h i el 29 d'octubre i l'1 de novembre, coincidint amb les Fires de Girona, d'11 a 18 h.
Més informació: Casa de Cultura