Notícies

Inauguració de les obres d'ampliació del Gran Jonquera, que disposarà de gairebé 60.000 m2 de superfície comercial

Foto : Fotos: M. Millan

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha participat en l'acte i ha lloat la figura d'Antoni Escudero i l'esperit emprenedor que ha compartit amb la seva família

El grup empresarial Escudero ha inaugurat aquest dijous a la Jonquera l'ampliació del centre comercial Gran Jonquera amb un acte institucional que ha reunit nombroses personalitats de la vida política, social i cultural gironina, i també de la resta del país. 

A la plaça del Louvre del centre comercial, s'hi han aplegat, entre d'altres, l'alcaldessa de la Jonquera i diputada, Míriam Lanero; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el senador Martí Sans; el subdelegat del Govern espanyol a Girona, Pere Parramon; el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Xavier Guitart; el vicepresident quart de la Diputació, Jordi Camps, i el diputat Joan Martín. El convidat d'honor ha estat l'expresident del Congrés dels Diputats i exministre, José Bono. 

Amb aquesta actuació, que s'ha executat durant gairebé quatre anys i ha tingut un cost d'uns quaranta milions d'euros, el Gran Jonquera ha guanyat 25.300 m2 de superfície comercial i 52.500 d'aparcament subterrani. D'aquesta manera, a partir d'ara, disposarà de 58.300 m2 d'ús comercial i 71.500 d'aparcament, amb més de 3.000 places interiors i exteriors per a vehicles. 

Per a la construcció de les noves instal·lacions, s'ha reaprofitat la pedra extreta del forat que es va excavar per a la fonamentació de l'edifici. A més, la instal·lació energètica consta de 4.635 m2 d'instal·lació fotovoltaica, que generaran una potència de 668 kWp, amb una producció anual de 770.000 kWp. Tota aquesta producció d'energia es destinarà al consum del centre comercial, per reduir la demanda d'electricitat, augmentar l'eficiència energètica i contribuir a minimitzar l'impacte mediambiental. 

Fins ara, el Gran Jonquera, inaugurat el maig del 2013, generava 550 llocs de treball, una xifra que està previst que augmenti amb 250 treballadors més, amb el qual l'empresa es converteix en un potent generador d'ocupació de la Jonquera i de tota la demarcació de Girona. De fet, actualment té tots els establiments ocupats. 

En la seva intervenció, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha posat en valor la figura d'Antoni Escudero, que «va començar des de baix», i la seva capacitat i la de tota la seva família per generar activitat econòmica al territori.

«La família Escudero ha sabut llegir perfectament les potencialitats de la Jonquera, un municipi conegut per la seva condició de pas i frontera amb l'Estat francès. Antoni Escudero ha afavorit, sobretot, els llaços de connexió comercial amb la Catalunya del Nord i ha fet del Gran Jonquera un pol d'atracció de ciutadans francesos, que busquen una oferta comercial de qualitat en millors condicions i tracte del que troben al seu país», ha subratllat el president, Miquel Noguer. De fet, el 70 % dels clients del centre comercial són francesos. 

Antoni Escudero ha destacat que confia incrementar un 30 % el nombre de visitants que rep el Gran Jonquera, que és d'uns sis milions anuals. 

El Grup Escudero va néixer l'any 1984 amb una petita botiga al centre de la Jonquera. Actualment, és propietari de tres supermercats, dos restaurants bufet lliure, una parafarmàcia, dos restaurants, un hotel i una finca amb vinyes a Masarac i Vilarnadal amb el nom de Castell de Biart.