Notícies

Miquel Noguer assisteix a la inauguració del curs acadèmic 2024-2025 de la UdG, centrada en l'habitatge

Foto : Miquel Noguer assisteix a la inauguració del curs acadèmic 2024-2025 de la UdG, centrada en l'habitatge

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha assistit aquest dimecres al migdia a la inauguració oficial del curs acadèmic 2024-2025 de la Universitat de Girona (UdG), que ha tingut lloc a l'Aula Magna Modest Prats.

L'habitatge ha estat l'eix central sobre el qual ha gravitat l'acte. La ponent ha estat l'economista Carme Trilla, presidenta de la Fundació Hàbitat3 i de l'Observatori Metropolità de l'Habitatge de Barcelona, que amb la conferència «Estat del benestar i habitatge» ha reflexionat a l'entorn d'aquest dret fonamental que és un dels grans reptes de la societat actual. 

En els darrers anys, la Universitat de Girona incideix en el fet que l'esdeveniment que marca l'inici del curs es converteixi en un espai de reflexió que posi en relleu els valors que guien l'activitat de la Universitat. 

La inauguració també ha comptat amb la presència del rector de la UdG, Quim Salvi; el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Xavier Guitart; el bisbe de Girona, Fra Octavi Vilà; el secretari general de Recerca i Universitats, Oriol Escardíbul, i la presidenta del Consell Interuniversitari de Catalunya i rectora de la UOC, Àngels Fitó. 

Durant l'acte, també hi ha hagut intervencions del Cor i l'Orquestra de la UdG, l'Aula de Teatre de la UdG i la colla castellera Els Xoriguers de la UdG.