Notícies

Lliurament de la 32a edició dels Premis Gla d'Or, amb la participació del vicepresident primer de la Diputació, Pau Presas

Foto : Fotos: J. Ribot / Iconna

La Fundación Biodiversidad, Wine in Moderation, la flequera Isabel García i el treballador del suro Miquel Mascort han estat guardonats aquest divendres al vespre en la 32a edició dels Premis Gla d'Or de l'Associació d'Empresaris Surers de Catalunya (AECORK), que ha tingut lloc al Mas de Torrent. Es tracta del màxim reconeixement que entrega el sector surer català i té el propòsit de posar en valor la tasca d'institucions, personalitats, entitats o iniciatives que projecten el sector i els seus valors arreu del món.

L'acte ha reunit els principals exponents del sector surer, forestal o de l'empresa per reivindicar el suro català com a producte natural de proximitat i qualitat, i les seves implicacions sostenibles, socials o econòmiques. 

La Diputació de Girona dona suport a aquests guardons a través del seu segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent, tal com ha subratllat el vicepresident primer, Pau Presas, durant la seva intervenció: «Crec fermament que les institucions hem de tenir un paper actiu perquè esdeveniments com aquest, que estan molt consolidats i reivindiquen un sector clau en la nostra economia, tinguin continuïtat». 

Aquests han estat els premiats en aquesta edició, convertits ara en ambaixadors del món del suro:

  • Fundación Biodiversida. Per la seva lluita per reparar la pèrdua de biodiversitat, l'aposta per solucions basades en la natura i pel suport a projectes transformadors, també en l'àmbit surer, per tenir un futur més pròsper i sostenible.
  • Wine in Moderation. Pel seu compromís amb el consum de vi moderat i responsable i per liderar l'aposta per una cultura del vi saludable, uns valors que comparteix el sector surer.
  • Isabel García. Pela el pa de briox en forma de tap de suro, proposta que va presentar al Campionat d'Espanya de Fleca Artesana. Es valora la seva sensibilitat i atenció envers el vi de la Rioja amb especial atenció al tap de suro i la seva creativitat per executar aquesta peça tan complexa.
  • Miquel Mascort. Pels gairebé 50 anys de trajectòria professional dedicats al sector surer català, esdevenint un pilar fonamental de l'AECORK, a més d'un gran coneixedor d'aquesta matèria que sempre ha estat a disposició de tothom per oferir la seva ajuda. 

El premi Gla d'Or, una insígnia de solapa que representa una gla, es va instaurar el 1990 amb l'objectiu de reconèixer la tasca que institucions, organismes i figures destacades duen a terme en suport del suro, així com del vi i del patrimoni gastronòmic del nostre país.

Al llarg dels anys, una vuitantena de personalitats i institucions han estat guardonades, entre les quals Álvaro Palacios, el Comitè de la Champagne, la Federación Española del Vino, els germans Roca i la Barcelona Wine Week. 

En la gala, també hi han participat el president de l'AECORK, Joan Josep Puig, i la directora general de Boscos i Gestió del Medi Ambient de la Generalitat, Sandra Torres.