Notícies

El Consolat del Marroc a Girona celebra la Festa del Tron

Foto : Fotos: Consolat Marroc a Girona

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, participa en l'acte, convidat per la cònsol general del Marroc a Girona, Aicha Ibn El Alami 

Es compleixen vint-i-cinc anys de l'entronització de l'actual monarca del país, Muhammad VI

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha participat en la celebració de la Festa del Tron organitzada pel Consolat del Marroc a Girona. 

La cònsol general del Marroc a Girona, Aicha Ibn El Alami, ha exercit d'amfitriona en una activitat en què hi ha hagut moltes referències al vint-i-cinquè aniversari de l'entronització de Muhammad VI. 

La festa ha comptat amb l'assistència de representants institucionals; entre ells, el president de la Diputació i alcalde de Banyoles i el subdelegat del Govern espanyol a Girona, Pere Parramon.

El president, Miquel Noguer, ha acompanyant la comunitat marroquina en la seva celebració anual. Ha destacat que les relacions institucionals enriqueixen la coneixença i promouen l'interès mutu en el nostre territori.

A més, ha recordat la visita que va fer la nova cònsol a la corporació gironina el mes de gener passat, en la qual van intercanviar opinions sobre l'actualitat i van tractar diversos temes d'interès per a totes dues institucions relacionats amb les comarques gironines.

 

Festa del Tron

La Festa del Tron del Marroc és una celebració nacional de caràcter anual, que commemora l'entronització del sobirà regnant. En l'actualitat, té lloc cada 30 de juliol, data en la qual l'actual rei, Muhammad VI, va accedir al regnat, l'any 1999. 

Els seus orígens daten del 1933, any en què es va celebrar l'entronització de Muhammad V, l'avi de Muhammad VI. La festa va esdevenir un acte simbòlic en contra de la colonització. Amb l'arribada de la independència, el 1956, la Festa del Tron es va consolidar encara més. Després de la fi de l'exili del monarca Muhammad V, la celebració va anar creixent en intensitat i la va continuar Hassan II.