Notícies

Festa dels Sentits, en el marc de la commemoració del Centenari de s'Agaró

Foto : Fotos: Centenari S'Agaró.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, participa en l'acte, que ret homenatge a la inauguració de la Senya Blanca, la primera casa de la urbanització, inaugurada el 24 de juliol de 1924

Dins el marc d'activitats del Centenari de s'Agaró ha tingut lloc aquest divendres la Festa dels Sentits, un esdeveniment que ret homenatge a la Senya Blanca, la primera casa de la urbanització, inaugurada el 24 de juliol de 1924. Amb aires noucentistes, s'ha mantingut inalterada en el temps, i ha perdurat com a llar de la família Ensesa.

Aquesta nova commemoració del centenari marca una altra fita important per a l'associació S'Agaró 100, just quan fa cent anys de la inauguració de la primera casa de s'Agaró (que Ensesa i Gubert va encarregar a l'arquitecte Rafael Masó), i que marca el punt àlgid de la celebració.

L'acte ha consistit en un tast de propostes gastronòmiques arrelades a la història de s'Agaró i la Mediterrània, i en la projecció d'un audiovisual sobre el centenari de s'Agaró.

A l'acte hi han assistit el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; l'alcalde de Castell d'Aro, Platja d'Aro i s'Agaró, Maurici Jiménez; la presidenta de l'Associació S'Agaró 100, Virgínia Ensesa; el vicepresident de l'Associació S'Agaró 100, Xavier Sibils, i el membre de l'Associació S'Agaró 100 Lluís Sibils. També ha comptat amb la presència d'autoritats, patrocinadors i convidats de diversos àmbits de la societat catalana.

El president Miquel Noguer ha constatat que «la Diputació de Girona ha estat al costat del centenari de s'Agaró des de molt abans que comencés el camí. I n'estem molt orgullosos, perquè, tal com expressa el seu eslògan, ha estat concebut amb sentit i des del sentiment. Una manera exemplar de fer les coses, que estic convençut que portarà l'èxit a la celebració. I, més enllà encara, contribuirà a la projecció de s'Agaró com a somni fet realitat gràcies a la inspiració de Josep Ensesa i a l'esforç de la família per preservar-ne el llegat. Un llegat que s'ha sabut conservar i que ha esdevingut un dels paratges més emblemàtics de la Costa Brava i una de les destinacions turístiques principals, reconeguda internacionalment».

 

Activitats fins al febrer del 2025

El Centenari de s'Agaró agrupa un programa d'esdeveniments complet i obert a tots els públics, tant els residents com els visitants. Entre els actes previstos, hi ha exposicions, concerts, activitats esportives, festes i un castell de focs. Així mateix, destaca l'edició del llibre S'Agaró 1924-2024: Arquitectura, cultura, turisme i glamur a la Costa Brava, de 352 pàgines, sobre la història i els personatges que han marcat aquest primer segle de la urbanització. 

L'exposició «S'Agaró 1924-2024. Arquitectura i cultura a la Costa Brava» es podrà veure aquest novembre vinent a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona. S'hi mostraran els orígens i la història de la ciutat jardí, i quins han estat els protagonistes principals que han convertit aquest paratge de la Costa Brava en una ubicació de referència internacional.