Notícies

El president de la Diputació, Miquel Noguer, en la clausura de l'Europeu sub-17 d'hoquei sobre patins a Olot

Foto : Fotos: Ajuntament d'Olot

El municipi s'ha bolcat durant tota la setmana en l'esdeveniment, que ha guanyat la selecció portuguesa en categoria masculina i l'espanyola, en femenina

El Pavelló Municipal d'Esports d'Olot es va omplir aquest dissabte a la tarda per acollir les finals de l'Europeu sub-17 d'hoquei sobre patins, que s'han disputat durant tota aquesta setmana al municipi. Al llarg de sis dies, uns dos-cents cinquanta esportistes de catorze seleccions (vuit en categoria masculina i sis en femenina) han pres part en aquesta competició. 

La Diputació de Girona ha donat suport a aquest esdeveniment internacional, organitzat per la Federació Espanyola de Patinatge i la World Skate Europe en col·laboració amb l'Ajuntament d'Olot. Després d'unes finals molt disputades, Portugal va aconseguir el títol masculí, mentre que Espanya, el femení. 

El president, Miquel Noguer, va presenciar in situ la jornada decisiva i va participar en el lliurament de guardons. També hi van assistir l'alcalde d'Olot, Josep Berga; el president de la Federació Espanyola de Patinatge, Carmelo Paniagua; el president de World Skate Europe, Orlando Panza, i la cap de la Representació Territorial de l'Esport de la Generalitat a Girona, Anna Julià, entre d'altres autoritats. 

En paral·lel a la competició, l'Ajuntament d'Olot va organitzar activitats per difondre i acostar l'hoquei sobre patins al municipi i a la comarca. Per exemple, jugadors i jugadores de les seleccions espanyoles van visitar els casals esportius aquàtics al Parc Nou d'Olot per explicar a infants i joves de 7 a 15 anys les seves experiències, la importància de l'esport en equip i les característiques de l'hoquei sobre patins. 

Aquesta és la quarta competició rellevant vinculada al món de l'hoquei sobre patins que organitza Olot en els últims anys, després de l'Europeu femení disputat el desembre passat, la Supercopa d'Espanya masculina (2022) i la GoldenCat, també el 2022.