Notícies

Olot acull durant tota aquesta setmana l'Europeu sub 17 d'hoquei sobre patins masculí i femení

Foto : Olot acull durant tota aquesta setmana l'Europeu sub 17 d'hoquei sobre patins masculí i femení

La Diputació de Girona dona suport a l'esdeveniment, en la cerimònia d'obertura del qual, aquest dilluns, ha participat la diputada Imma Muñoz 

Mig any després d'acollir l'Europeu Absolut Femení, el pavelló Municipal d'Esports d'Olot torna a convertir-se aquesta setmana en l'epicentre de l'hoquei sobre patins en l'àmbit continental. Des d'aquest dilluns i fins al proper dissabte, 20 de juliol, uns dos-cents cinquanta esportistes prendran part en l'Europeu sub 17.

L'esdeveniment, que compta amb el suport de la Diputació de Girona, està organitzat per la Federació Espanyola de Patinatge i la World Skate Europe. Hi participen catorze seleccions: vuit en la categoria masculina (Espanya, Portugal, Itàlia, Anglaterra, Alemanya, Suïssa, Àustria i França) i sis en la femenina (Espanya, Portugal, Itàlia, Anglaterra, Alemanya i França). 

La cerimònia d'obertura ha tingut lloc aquest dilluns al vespre, amb la participació de l'alcalde d'Olot, Josep Berga; la diputada de la Diputació de Girona Imma Muñoz; el president de la Federació Espanyola de Patinatge, Carmelo Paniagua, i el president de la World Skate Europe, Luis Seneca, entre altres autoritats. 

En la seva intervenció, la diputada ha posat èmfasi en el lligam que Olot té actualment amb el món del patinatge, a través del Club Patinatge Artístic Olot (vigent campió del món en la modalitat de grups de xou) i el Club Hoquei Olot, que milita a l'OK Lliga Plata. 

«Estic convençuda que viurem uns dies magnífics d'hoquei sobre patins, amb el municipi bolcat en la competició. Però, més enllà de l'aspecte competitiu, competicions com aquesta són una excel·lent plataforma de projecció internacional per al nostre territori. Ens permeten consolidar-lo com a destinació de turisme esportiu de primer nivell», ha subratllat Imma Muñoz.

Amb el propòsit d'apropar l'hoquei sobre patins a la ciutadania, l'Ajuntament d'Olot ha organitzat actes paral·lels, coincidint amb l'Europeu. Uns dos-cents nens i nenes dels casals d'estiu han visitat el pavelló en la jornada inaugural, i, a més, a finals de setmana, els jugadors i jugadores de la selecció espanyola visitaran diferents espais de la ciutat i participaran en les activitats que s'organitzen als casals i a la piscina municipal. Hi explicaran, als nens i nenes d'entre cinc i onze anys, les seves experiències personals, així com la importància de l'esport en equip.