Notícies

Inaugurada la nova piscina coberta del Club Esportiu Tennis la Bisbal, construïda amb el suport de la Diputació

Foto : Fotos: M. Millan

L'equipament donarà servei als socis de l'entitat, però també als ciutadans de la Bisbal d'Empordà i dels municipis del seu entorn

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha destacat la importància d'aquesta instal·lació, molt reclamada des de feia temps, i ha estat nomenat soci d'honor del Club Esportiu Tennis la Bisbal

La nova piscina coberta del Club Esportiu Tennis la Bisbal ja és una realitat. Aquest migdia, se n'ha fet la inauguració oficial en un acte que ha comptat amb el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; l'alcalde de la Bisbal d'Empordà, Òscar Aparicio; el president del Club Esportiu Tennis la Bisbal, Xavier Ponsatí, i el president de la Federació Catalana de Natació, Ramon Bosch, entre d'altres.  

La construcció d'aquest equipament cobreix un dèficit en el municipi, capital del Baix Empordà i amb una població que supera els 11.000 habitants. Fins ara, hi havia una piscina municipal descoberta, però que únicament prestava serveis de juny a setembre. I la piscina coberta que tenia fins ara el club, construïda fa més de trenta anys, tenia la coberta retràctil malmesa i no complia les mides reglamentàries (20 x 10 metres). 

Les obres, que han tingut un cost de 2,1 milions d'euros, inclouen dues piscines cobertes noves, una de 25 metres amb set carrils de competició, i una altra de 10 metres per a l'escola de nadons i activitats dirigides aquàtiques per a gent gran. La coberta és retràctil. 

La Diputació de Girona ha contribuït en el seu finançament. En aquest sentit, el president, Miquel Noguer, ha recordat que la prioritat era «donar cobertura a una petició creixent en tot el municipi i posar a disposició de la Bisbal un equipament de primer nivell que fomentarà més la pràctica de l'esport, la salut i l'aprenentatge de la natació». 

De fet, el suport de la corporació estava condicionat a la cessió d'ús de la piscina a l'Ajuntament per part de l'entitat per poder-hi organitzar activitats municipals de setembre a juny a preu públic. Això s'ha rubricat a través d'un conveni segons el qual el Club Esportiu Tennis la Bisbal li cedirà dos carrils durant unes hores al dia per portar-les a terme. 

El president, Miquel Noguer, que ha estat nomenat soci d'honor del Club Esportiu Tennis la Bisbal durant l'acte, ha lloat la tasca de l'entitat: «Avui s'ha complert un somni. I aquest somni ha pogut ser realitat per una suma de coses bones, com portar el club sòlidament, amb seny, ben gestionat des del punt de vista econòmic i amb una vocació també de servei públic». 

Després de tall de cinta, les autoritats han fet una visita per les instal·lacions. Per acabar, s'ha organitzat una exhibició de natació a càrrec de la nedadora Laia Bofill, campionat d'Espanya júnior en 100 i 400 metres d'immersió, i subcampiona d'Espanya júnior en 200 i 400 metres de superfície. 

 

Una entitat amb gairebé quaranta anys d'història

Inaugurat l'any 1985, el Club Tennis la Bisbal és una entitat sense ànim de lucre amb més de 1.600 socis i 2.500 usuaris. Amb l'objectiu de fomentar, desenvolupar i facilitar la pràctica de l'activitat física i esportiva al municipi, disposa d'unes instal·lacions de pistes de tennis, de pàdel, gimnàs i ara dues piscines. 

Des del 2016, organitza un torneig internacional de tennis femení, que forma part del circuit WTA Tour, amb una dotació econòmica de 115.000 dòlars en premis.