Notícies

La vuitena edició de «Notes al parc» portarà una dotzena de propostes de música en viu als parcs i barris de Girona

Foto : La vuitena edició de «Notes al parc» portarà una dotzena de propostes de música en viu als parcs i barris de Girona</

El cicle, que es fa entre el 10 de juliol i el 24 d'agost, esdevé un altaveu de la creació musical actual a les comarques gironines

La programació compta amb concerts de música clàssica i moderna, amb artistes i formacions com Las Karamba, Nel·lo & Corcoran, Girona Jazz Project Big Band & Marta Garrett, Infermi d'Amore, Guillem Gironès & Amat Santacana i Xiaolu Zang, entre d'altres
 
El cicle de concerts «Notes al parc», que cada estiu omple de música la ciutat de Girona, celebra enguany la vuitena edició, que tindrà lloc del 10 de juliol al 24 d'agost amb una dotzena de propostes, tant de música clàssica com moderna. Es tracta d'una iniciativa conjunta de l'Ajuntament de Girona, a través de La Marfà - Centre de Creació Musical, i l'Auditori de Girona, que vol fomentar la cultura de proximitat i apropar nous públics a la música, així com reforçar la difusió i el suport als creadors i creadores locals i a les formacions musicals del territori.

Com ja és habitual, el cicle aposta pel format d'entrada lliure i sense reserva prèvia, i per una oferta de concerts àmplia, diversa i de qualitat que s'escampa fins a diferents barris de la ciutat: el parc de Núria Terés i Bonet, la plaça de l'Om, el parc del Migdia, els jardins de les Pedreres, la plaça de les Botxes del parc de la Devesa, i la terrassa exterior i la sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona. Es tracta d'una programació en diferents indrets de la ciutat, d'acord amb els objectius fundacionals del cicle: portar la música, a l'estiu, a escenaris exteriors de la ciutat, descentralitzant així l'oferta musical; apostar per propostes artístiques de proximitat, professionals i de qualitat, i oferir diversitat de gèneres, amb músiques d'estils diferents, acostant-los a tots els públics, fins i tot als que no estan habituats a aquests tipus de propostes.
 
Pràcticament la totalitat dels artistes de músiques modernes que participen en aquesta edició de «Notes al parc» formen part de projectes vinculats als diferents programes de suport de La Marfà - Centre de Creació Musical, sigui mitjançant les coproduccions participades, les residències internacionals de creació o l'orquestra resident. El cicle esdevé, així, un aparador del treball de creació dut a terme i representa un retorn a la ciutat en forma de concert pel suport rebut.

Trobareu tota la informació a: Notes al parc | La Marfà - Ajuntament de Girona

Tots els concerts són d'accés lliure, excepte l'actuació de L'Arannà, que tindrà lloc a la terrassa exterior de l'Auditori de Girona. Un concert per al qual, per motius d'aforament, caldrà reservar prèviament l'entrada amb un dipòsit de 2 euros que es retornarà automàticament en finalitzar l'actuació. 

El cicle «Notes al parc» és organitzat per la Marfà - Centre de Creació Musical i l'Auditori de Girona, i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.

El diputat de Cultura, Jordi Camps, ha destacat: «Insistim cada any que "Notes al parc" és un espai que exerceix d'altaveu de la cultura de proximitat i dels grups del territori. La cultura és un element central de la vida dels ciutadans i ciutadanes, i cal que ens esforcem per fer-la arribar a tothom i a tot arreu, descentralitzant-la i portant-la a cada racó de la ciutat de Girona».
«Gràcies al organitzadors per possibilitar un any més que la música estiuenca es pugui fer als parcs de la ciutat.  Com m'agrada corroborar que es torna a demostrar que la col·laboració i les sinergies entre les diferents institucions són una fórmula que funciona bé», ha afegit.