Notícies

Vint-i-tres futbolistes de l'Alt Empordà, distingits en la tretzena edició dels Premis Amos de l'Àrea

Foto : Fotos: Empordà

El diputat d'Esports i alcalde de Figueres, Jordi Masquef, ha participat en l'acte, que enguany ha incorporat per primer cop el futbol sala

Els màxims golejadors i els porters més sòlids dels equips de futbol i futbol sala amateurs de l'Alt Empordà han rebut aquest dijous a la tarda el reconeixement a la seva trajectòria aquesta temporada 2023/2024, en la tretzena edició dels Premis Amos de l'Àrea. L'acte, que ha tingut lloc a l'Auditori dels Caputxins de Figueres, ha comptat amb la participació del diputat d'Esports i alcalde, Jordi Masquef.

La gran festa del futbol regional de la comarca està impulsada pel setmanari Empordà i Prensa Ibérica amb el suport de la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Figueres i el Consell Esportiu de l'Alt Empordà, i amb la col·laboració de la Federació Catalana de Futbol i el Comitè Tècnic d'Àrbitres. 

«Sens dubte, el futbol a l'Alt Empordà continua vivint un moment òptim. És l'esport amb més llicències a la comarca i la seva tendència és clarament de creixement, sobretot el femení», ha destacat el diputat Jordi Masquef, que ha posat èmfasi en la necessitat «d'homenatjar i donar visibilitat» aquests futbolistes amateurs

La particularitat dels Premis Amos de l'Àrea, que es van començar a entregar la temporada 2011/2012, ha estat que, des del primer moment, han posat en peu d'igualtat futbolistes homes i dones. En aquesta edició, el trofeu l'han rebut vint-i-tres futbolistes (dotze màxims golejadors i onze porters menys golejats), dividits en onze categories amb presència alt-empordanesa. 

En futbol, hi ha sis categories masculines (Tercera RFEF, Lliga Elit, Primers Catalana, Segona Catalana, Tercera Catalana i Quarta Catalana) i tres de femenines (Primera Catalana, Segona Catalana i Amateur Futbol 7). I, en futbol sala, la Primera Catalana masculina i la Segona Catalana femenina. 

Enguany, les distincions especials han recaigut en Manel Cabezos, entrenador amb una trajectòria de trenta-cinc anys a les banquetes d'equips des de Tercera Divisió fins a Tercera Regional i Quarta Catalana, passant per Lliga Nacional juvenil, i en César Romero Mota, àrbitre de Sant Climent Sescebes, que es retira després de vint temporades arbitrant en futbol base i amateur

Paral·lelament, també s'ha fet un reconeixement als equips que participen en les lligues del Consell Esportiu de l'Alt Empordà i que han rebut aquesta temporada més targetes verdes, que premien el joc net i actituds exemplars dins el terreny de joc. Han estat el Palau-saverdera aleví; el Bàscara i el Navata benjamins, i el Peralada i el Vilamalla prebenjamins. Tots ells ja van ser reconeguts en la VIII Gala Valors en Acció, en el marc dels passats Jocs Emporion. 

Prèviament al lliurament dels guardons, la jonquerenca Mireia Vera va ser l'encarregada de fer una ponència a l'inici de la gala. L'entrenadora de la Queens League té experiència a les categories de base de la selecció catalana i també havia jugat al Llers. Actualment, és analista de futbol en ràdio i televisions d'àmbit català.