Notícies

La 29a edició dels Premis Patronat reconeix quatre projectes d'estudiants de l'Escola Politècnica de la UdG

Foto : Fotos: G. Sánchez / Iconna

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va participar en el lliurament de guardons i va lloar «el talent immens que tenim a la nostra demarcació»

El Patronat de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona ha celebrat aquest dimarts a l'Auditori de Girona la 29a edició dels Premis Patronat, que reconeixen els millors treballs de final de grau o de màster. Els guardons pretenen impulsar la transferència de tecnologia i coneixement de la Politècnica per fer front als reptes proposats per les empreses i les institucions.

Enguany, s'han lliurat quatre premis en les categories de «Recerca, innovació i desenvolupament», «Aplicabilitat industrial», «Impuls territorial» i «Sostenibilitat (ODS)», que han estat valorats per un jurat constituït per membres del Patronat de la Politècnica  i tècnics especialitzats de prestigi. La categoria «Emprenedoria» ha quedat deserta.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha lliurat els guardons, conjuntament amb la presidenta del Patronat, Judith Viader, i la directora de l'Escola Politècnica Superior, Àngels Pèlach. També ha assistit a l'acte el rector de la Universitat de Girona, Quim Salvi.

En la seva intervenció, el president, Miquel Noguer, ha destacat «el talent immens que tenim a la nostra demarcació», i ha afegit que aquest premis «serveixen per posar en valor l'enginy i la capacitat d'innovació dels estudiants, però també per subratllar la tasca que fa contínuament l'Escola per adaptar els seus estudis a les necessitats del territori i del seu teixit empresarial».

En aquest sentit, ha subratllat: «El nostre repte col·lectiu ha de ser retenir tot aquest talent per convertir les comarques gironines en un referent en l'àmbit tecnoindustrial. I a la Diputació de Girona estem compromesos a posar el nostre gra de sorra perquè així sigui».

L'acte, que va comptar amb l'actuació musical de l'artista Lia Jensen amb violí elèctric, va comptar amb més d'un centenar d'assistents, entre autoritats, membres del Patronat, personal docent, estudiants i directius d'algunes de les principals companyies gironines.