Notícies

El Sismògraf 2024 posa el focus en el moviment i els reptes climàtics amb més d'una trentena de propostes artístiques

Foto : Fotos: Sismògraf

La diputada Imma Muñoz ha intervingut en la presentació, que ha tingut lloc aquest matí a Olot

Com habitar el planeta des de l'art i com relacionar el moviment amb el paisatge en el context d'emergència climàtica són els eixos sobre els quals gira la setzena edició del Sismògraf, que enguany tindrà lloc del 18 al 30 d'abril

Aquest matí s'han presentat la programació i les novetats principals de la setzena edició del Sismògraf, que tindrà lloc del 18 al 30 d'abril a Olot.

En el tercer any des de la seva gran transformació, el Sismògraf es consolida com a festival centrat en les arts vives i el paisatge. Sota el lema «El festival que detecta el moviment del cos i del planeta», el Sismògraf és des de fa dos anys un festival  actualitzat, sostenible i fet per a la ciutat i el seu entorn natural.

Durant l'acte de presentació hi han intervingut Tena Busquets, directora del festival; Íngrid Llopart, subdirectora general¿de Promoció Cultural i Biblioteques de la Generalitat de Catalunya; Imma Muñoz, diputada de la Diputació de Girona, i Josep Quintana, regidor de Cultura i Educació de l'Ajuntament d'Olot. 

Com a novetat d'enguany, els dies 26, 27 i 30 d'abril s'estrenarà el Sismodansa, amb una programació artística vinculada al Dia Internacional de la Dansa que tindrà lloc en escenaris singulars de l'espai públic, la biblioteca i el teatre. 

En total, es podran veure més de trenta-cinc propostes d'arts vives molt diverses, amb espectacles de sala i carrer, propostes participatives i interdisciplinàries i instal·lacions. Una programació que convida el públic a descobrir noves propostes i a deixar-se portar, i que inclou un gran nombre d'espectacles internacionals, cinc estrenes mundials i quatre estrenes a Catalunya, peces en entorns naturals, i propostes singulars, efímeres i irrepetibles per a cada espectador. 

En paraules de la diputada Imma Muñoz, «aquest festival, que porta a la nostra ciutat, Olot, la dansa i les seves múltiples variants i interpretacions des de l'any 2009, ha anat sumant espectacles i propostes, partint de la idea inicial que el vinculava al Dia Internacional de la Dansa fins al nou camí que es va obrir a l'edició de l'any passat, un camí de transformació cap a un nou model de festival centrat en el moviment i el paisatge».

«Així, aquesta nova edició, la setzena, arriba puntualment el mes d'abril amb aquest trajecte per recórrer. I ho fa amb un conjunt de propostes artístiques per consolidar-se com a festival centrat en les arts vives i el paisatge». De fet, tal com diu el seu lema, «el festival que detecta el moviment del cos i del planeta», el Sismògraf és des de fa dos anys «un festival situat i conscient: actualitzat, sostenible i fet per a la ciutat i el seu entorn natural, un fet que caracteritza aquesta edició, que se celebrarà del 18 al 30 d'abril», ha afegit la diputada.

Imma Muñoz ha agraït a l'organització aquest projecte, que «permet compartir la joia de l'acte creatiu malgrat que aquest se'ns pugui presentar amb duresa o ens deixi un regust amarg, tot intentant construir un projecte artístic per habitar el planeta d'una manera més situada i conscient».

Documentació