Notícies

Quaranta-cinc inscrits participen en la Jornada sobre la Planificació i l'Avaluació de l'Habitatge i els Serveis Socials 

Foto : Quaranta-cinc inscrits participen en la Jornada sobre la Planificació i l'Avaluació de l'Habitatge i els Serveis Soci

La jornada està orientada als càrrecs electes, el cos tècnic i el personal administratiu dels ajuntaments i els consells comarcals de la demarcació de Girona que treballen en l'àmbit de l'habitatge

La diputada delegada de Recursos Humans i Habitatge de la Diputació de Girona, Natàlia Figueras, ha donat la benvinguda als participants d'aquesta sessió de treball

Aquest dijous s'ha dut a terme la Jornada sobre la Planificació i l'Avaluació de l'Habitatge i els Serveis Socials, organitzada pel servei d'Habitatge de la Diputació de Girona, amb la participació de quaranta-cinc tècnics i experts en habitatge dels ajuntaments i consells comarcals de la demarcació.

La manca d'habitatge digne i adequat és un dels problemes principals dels municipis. Per buscar-hi solucions, cal tenir coneixements sobre el tipus d'habitatge necessari, el destinatari i la manera i el moment en què es podrà intervenir. Aquesta informació, d'acord amb el marc territorial superior, el Pla Territorial Sectorial d'Habitatge, és facilitada per diferents instruments de planificació, com ara els plans locals d'habitatge o els programes d'actuació municipal en l'àmbit de l'habitatge, entre d'altres. 

L'objectiu de la jornada és, d'una banda, conèixer els principals instruments de planificació i, posteriorment, aplicar-los des dels diferents serveis locals, oficines o punts d'informació dels ajuntaments i consells comarcals, i, d'altra banda, aprofundir en les característiques i els requisits per poder desenvolupar les taques de gestió en l'àmbit local sense ometre l'avaluació de les polítiques locals. 

La jornada ha estat presentada per la diputada delegada de Recursos Humans i Habitatge de la Diputació de Girona, Natàlia Figueres, que ha assenyalat en la seva intervenció: «Des del servei d'Habitatge tenim una visió del territori pel que fa a les actuacions que desenvolupeu els tècnics i experts en habitatge. Els ens locals, igual que la Diputació, utilitzem les competències impròpies per donar resposta a la ciutadania. I com un dominó, els ciutadans van a l'ajuntament com a primera finestreta i allà esperen que els puguin resoldre molts temes. Des de la Diputació de Girona donem suport als ajuntaments per poder donar resposta a la ciutadania».

Durant la jornada Anna Pla, cap de secció d'Habitatge de la Diputació de Girona, ha parlat sobre els plans locals d'habitatge, el contingut i el desplegament, i Judit Marquès, tècnica d'habitatge de la mateixa institució, dels programes d'actuació municipal en habitatge.

S'ha fet una taula rodona, «El desenvolupament de les polítiques d'habitatge: els serveis locals, punts d'informació, serveis d'habitatge i oficines locals d'habitatge», amb dues vessants: 
Les actuacions en l'àmbit local, amb  Núria Solé, responsable d'Habitatge de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols; Alícia Garcia, tècnica d'habitatge de l'Ajuntament de Caldes de Malavella, i Dídac Manresa, alcalde de l'Ajuntament de Breda.

Les actuacions en l'àmbit comarcal, amb Eva Agudo, cap de l'Oficina d'Habitatge del Consell Comarcal del Baix Empordà; Míriam Paredes, cap d'Habitatge de l'Ajuntament d'Olot; Quim Bartrina, arquitecte tècnic del Consell Comarcal de la Garrotxa; Núria Oller, regidora de l'Ajuntament de Mieres, i Neus Casals, ex regidora i impulsora de programes locals a Mieres, municipi sense servei d'habitatge.
 
Aquesta ha estat la darrera activitat formativa del Pla de Formació en Habitatge 2023.
Des de la Diputació de Girona, el servei d'Habitatge ja prepara la nova formació per l'any vinent.