Notícies

La prevenció de les violències masclistes i la responsabilitat col·lectiva centra l'acte institucional amb motiu del 25N

Foto : La prevenció de les violències masclistes i la responsabilitat col·lectiva centra l'acte institucional amb motiu del

La Diputació de Girona, la Generalitat, a través del Departament d'Igualtat i Feminismes, i l'Ajuntament de Girona han commemorat el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

L'Auditori Josep Irla de la seu de la Generalitat a Girona ha acollit aquest dimecres a la tarda l'acte institucional amb motiu del 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, que han organitzat conjuntament la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d'Igualtat i Feminismes, i l'Ajuntament de Girona.

La prevenció de les violències masclistes i la importància de la responsabilitat individual i col·lectiva per erradicar-les han estat els eixos centrals d'un acte en què s'ha fet èmfasi en la necessitat d'interpel·lar la ciutadania perquè passi a l'acció a fi d'acabar amb aquesta problemàtica social.

La vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona i presidenta de Dipsalut, Maria Puig; la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, i la vicealcaldessa i primera tinenta d'alcaldia de l'Ajuntament de Girona, Gemma Geis, hi han intervingut. També hi han assistit els diputats de la Diputació de Girona Maite Tixis, Imma Muñoz, Joan Martín i Jordi Casas.

«Davant la violència contra les dones, cal una resposta ferma i decidida per part de tothom, perquè el silenci i la inacció no són respostes neutrals», ha destacat la vicepresidenta Maria Puig, durant el seu torn de paraula.

I hi ha afegit: «A la Diputació ens comprometem a continuar treballant per portar a terme polítiques públiques valentes. Continuarem desenvolupant i millorant els programes que incideixen en l'educació afectiva i sexual; seguirem treballant amb els ajuntaments, proporcionant-los suport tècnic i econòmic per a plans i actuacions per la igualtat de gènere i contra les violències masclistes; i continuarem amb les ajudes a les entitats del territori que tan bona feina fan en aquest àmbit».

 

Declaració institucional i taula rodona

Una representació de l'Associació de Dones l'Aurora de Lloret de Mar han estat les encarregades de llegir la declaració institucional del 25N.

L'acte també ha comptat amb la taula rodona «La comunitat, un agent clau en la prevenció de violències masclistes», en la qual han participat agents de la comunitat que des dels respectius àmbits estan duent a terme accions de prevenció davant les violències masclistes que arriben a col·lectius diversos: gent gran, joves, adults o infants.

La taula ha estat integrada per representants de diverses entitats, que han explicat les seves experiències i han presentat bones pràctiques en matèria de prevenció de les violències masclistes: Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya, Joventut de l'Alt Empordà, Marrecs de Salt, Col·legi d'Infermeria de Girona, Dipsalut, l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona i casals cívics.

D'altra banda, el duet Namina & Pep Gol han amenitzat l'acte amb actuacions musicals, i membres de l'Associació Gironina de Sords han interpretat l'acte en llegua de signes catalana.

Documentació