Notícies

El port de Palamós és la primera parada de l'exposició «El mar: la frontera més ampla», a bord del vaixell d'Open Arms

Foto : Fotos: Generalitat de Catalunya

La vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig, ha participat en la inauguració de la mostra, que es podrà visitar fins aquest dissabte al municipi baix-empordanès

Des d'aquest dimecres, es pot veure al port de Palamós l'exposició «El mar: la frontera més ampla». Es tracta de la primera parada d'una mostra flotant dins el vaixell d'Open Arms, que posa el focus en les vulneracions dels drets humans de les persones migrades al llarg del seu trajecte. 

En l'exposició, s'hi poden descobrir els motius que provoquen la migració forçada, les dificultats per accedir a vies segures per migrar i les traves administratives per començar una nova vida a Catalunya. És una iniciativa en el marc del 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. 

L'acte d'inauguració ha tingut lloc aquest migdia amb la participació, entre altres autoritats, de l'alcalde de Palamós, Lluís Puig; la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig, i la consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Tània Verge. 

En la seva intervenció, la vicepresidenta Maria Puig ha destacat: «Encara ens queda molt camí per recórrer en la defensa dels drets humans. El més important és que hi hagi persones, entitats i institucions que ens mantenim fermes per seguir avançant, seguir lluitant per l'acompliment d'aquests objectius, com ho fa la Diputació de Girona, i tots els que avui som aquí a Palamós».

Durant l'acte, també s'ha fet un reconeixement a la tasca de persones i entitats que han deixat empremta positiva en la defensa dels drets humans del territori. És el cas d'Erika Zárate, fundadora de la cooperativa sense ànim de lucre Resilience Earth; Carles Serra, tècnic d'assessorament i formació a la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines, i Marc Carbonell, coordinador de formació i desenvolupament del departament d'Operacions de SOS Mediterranée. 

La mostra es podrà visitar, amb entrada gratuïta, fins aquest dissabte amb visites obertes a tothom o adreçades a escoles amb inscripció prèvia mitjançant el correu electrònic dretshumans.igualtat@gencat.cat. Posteriorment, l'exposició es traslladarà als ports de Barcelona, Tarragona i la Ràpita.