Notícies

La finca de Can Vilallonga de Cassà de la Selva, gestionada pel Consorci de les Gavarres, acull la presentació de de l'Agenda Forestal 2020-2025

Foto : Autor: Martí Artalejo

El vicepresident primer de la Diputació de Girona i president del Consorci de les Gavarres, Pau Presas, ha participat avui en la presentació de l'Agenda Forestal 2020-2025, del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

L'acte ha tingut lloc a la finca pública de Can Vilallonga a Cassà de la Selva, gestionada pel Consorci de les Gavarres. La Conselleria ha escollit aquest indret com a exemple de gestió integral d'un espai natural on es porten a terme diverses activitats d'explotació forestal i ramadera amb silvopastura, entre altres activitats didàctiques i artístiques al voltant del massís de les Gavarres.

La presentació ha anat a càrrec de la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà. L'Agenda Forestal 2020-2025 és un full de ruta consensuat amb el sector forestal per reivindicar el bosc i les seves funcions socioeconòmiques i ambientals, i per tractar conjuntament la situació estructural i les mesures que n'han de garantir el futur.

Abans de la presentació, Pau Presas i el gerent del Consorci de les Gavarres, Marc Vilahur, han explicat a la consellera quins són els projectes i les activitats de gestió que es duen a terme des del Consorci de les Gavarres, així com els projectes de futur.

Presas ha agraït a la consellera que s'hagi escollit l'entorn de les Gavarres per presentar aquest espai de diàleg entre tots els agents públics i privats involucrats en les polítiques forestals de Catalunya.

A la presentació, hi han assistit també el director general de Desenvolupament Rural de la Generalitat de Catalunya, Oriol Anson; el subdirector general de Boscos de la Generalitat de Catalunya, Enric Vadell; la directora dels Serveis Territorials a Girona, Elisabet Sánchez; l'alcalde de Cassà de la Selva, Robert Mundet, i Marià Montsunyer, regidor de Governació de l'Ajuntament de Cassà de la Selva.