La Diputació de Girona convoca, mitjançant el Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, la quarta edició dels premis Projecta't, una iniciativa de suport a l'emprenedoria que s'emmarca en el programa «CO-CREIX» i que té com a objectiu principal l'impuls del teixit empresarial de la demarcació de Girona, així com la dinamització econòmica i el foment de l'autoocupació.
«CO-CREIX» és un programa d'emprenedoria impulsat pel Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local i aprovat pel Ple de la corporació en la sessió del 19 de juliol de 2016 que té com a objectiu donar suport als ens locals en temes d'emprenedoria per ajudar les empreses i els emprenedors del territori a posar en pràctica les seves idees i a potenciar la innovació.
Aquesta convocatòria té impacte principalment sobre l'objectiu de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030 següent:
- Objectiu 8: Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l'ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom.
El premi consisteix en un acompanyament de fins a sis mesos, en què els guanyadors rebran fins a 40 hores d'assessorament personalitzat d'un o més mentors experts sobre els àmbits que necessitin i amb la finalitat d'executar l'acció indicada en la sol·licitud.
Aquest acompanyament ve determinat per les quatre fases que es detallen a continuació:
- Detecció
- Inicialment se'ls assignarà un tècnic o tècnica d'emprenedoria, que farà les funcions de tutor/a i els acompanyarà en tot el procés d'assessorament i valoració.
- Una vegada assignat el personal tècnic, s'efectuarà una diagnosi de l'estat de l'activitat empresarial, en la qual es detectaran les necessitats d'assessorament i es marcaran els objectius finals.
- Seguidament es buscaran els mentors experts necessaris per donar resposta a les qüestions sorgides en la diagnosi.
- Assessorament expert
- Una vegada identificats els mentors, s'establirà un pla de treball de fins a sis mesos, en el qual es farà l'assessorament personalitzat.
- Presentació
- Finalment, en acabar l'assessorament, es farà una jornada de treball en xarxa (networking) a la qual assistiran tots els participants del programa i diverses entitats col·laboradores. Aquesta sessió servirà per fer micropresentacions (elevator pitch) dels projectes seleccionats i per compartir experiències entre els participants.
- Lliurament dels guardons
Una vegada realitzat tot el procés de mentoria, s'entregaran els guardons als guanyadors dels premis.
- Dubtes i qüestions
Si teniu dubtes sobre els premis Projectat o necessiteu ajuda per preparar la vostra candidatura, podeu contactar amb nosaltres a emprenedoria@ddgi.cat o en el telèfon 972 184 814.
empreses
Poden ser beneficiaris dels premis els treballadors autònoms i les empreses de la demarcació que compleixin els requisits indicats a la base cinquena de les bases reguladores dels premis.
No poden ser beneficiaris els premiats en edicions anteriors.
Les empreses i els treballadors autònoms que vulguin participar en els premis Projecta't han de complir, en el moment de presentar la sol·licitud, les condicions següents:
- Treballadors autònoms:
- Han de tenir el domicili fiscal a la província de Girona i, en el cas que tinguin un centre de treball, aquest també ha d'estar ubicat a la província.
- Han d'estar donats d'alta al règim de treballadors autònoms o al sistema de previsió social equivalent i han de poder acreditar que l'alta ha estat realitzada entre l'1 de gener de 2018 i el 31 de desembre de 2021.
- L'activitat objecte de la sol·licitud ha de ser l'activitat principal del treballador autònom i l'acció que es vol desenvolupar ha de suposar la voluntat, a curt termini, de constituir-se com a empresa.
- Estar al corrent de les obligacions tributàries davant de l'Estat i la Generalitat de Catalunya, així com de les obligacions davant la Seguretat Social (formulari acreditatiu).
- Complir els requisits i les condicions generals establerts a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, per tal de poder obtenir la condició de beneficiaris dels premis.
- Empreses:
- Han de tenir el domicili fiscal a la província de Girona i, en el cas que tinguin un centre de treball, aquest també ha d'estar ubicat a la província.
- Han d'estar constituïdes segons alguna de les formes jurídiques següents: societat de responsabilitat limitada, societat civil, societat anònima, entitat sense personalitat jurídica, societat laboral o societat cooperativa.
- Han de poder acreditar que l'empresa s'ha constituït entre l'1 de gener de 2018 i el 31 de desembre de 2021. Es considerarà com a data de constitució la que consti a l'escriptura de constitució de la societat o als documents de constitució.
- Estar al corrent de les obligacions tributàries davant de l'Estat i la Generalitat de Catalunya, així com de les obligacions davant la Seguretat Social (formulari acreditatiu).
Complir els requisits i les condicions generals establerts a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, per tal de poder obtenir la condició de beneficiaris dels premis.