Notícies

Les activitats d'«Estimo el meu mercat» continuen als mercats de Lloret, Olot i Salt

Foto : Les activitats d'«Estimo el meu mercat» continuen als mercats de Lloret, Olot i Salt

Del 25 al 27 de setembre els mercats continuen realitzant activitats, tant telemàtiques com presencials

Aquest proper cap de setmana és la darrera oportunitat per participar al concurs d'Instagram «Cuina d'aprofitament a casa».

Aquest cap de setmana continua la programació de la tercera edició de la campanya «Estimo el meu mercat», organitzada per la Xarxa de Mercats Sedentaris de Girona, amb el suport de la Diputació de Girona. Del 18 al 27 de setembre els mercats municipals de les comarques gironines duen a terme activitats que pretenen fomentar la compra sostenible.

Sota el lema d'aquesta edició, «Estimo el meu mercat. Compra responsable, compra sostenible», els mercats municipals de Girona, Lloret, Olot, Salt, Palafrugell, Palamós, Roses i Sant Feliu de Guíxols duen a terme una programació que enguany combina activitats telemàtiques amb d'altres de presencials per adaptar-se a les circumstàncies ocasionades per la COVID-19 i, alhora, respectar totes les mesures de seguretat.

El primer cap de setmana de la campanya ha tingut un balanç positiu de participació en la majoria d'activitats realitzades, tant en els mercats mateix com en les organitzades telemàticament. Al mercat de Lloret s'ha dut a terme un taller de cuina d'aprofitament d'aliments per a adults i un taller de reciclatge dirigit als infants per ensenyar-los a elaborar un portaentrepans.

A més, al llarg de tota la setmana, el mercat del Lleó de Girona ha regalat carretons per anar a comprar, el mercat de Palafrugell ha subministrat bosses isotèrmiques, el de Palamós ha sortejat lots de compra «zero plàstics», i els de Roses i Sant Feliu de Guíxols han repartit bosses. Al mercat de Roses en pocs dies han aconseguit lliurar les 2.500 bosses que tenien previstes.


Activitats per a aquest cap de setmana

Aquest proper cap de setmana es continuaran realitzant activitats emmarcades dins la campanya «Estimo el teu mercat», tant telemàtiques com presencials. Per exemple, al mercat de Lloret de Mar s'han organitzat dos tallers dissabte al matí, un per a infants, de reaprofitament alimentari, on aprendran què es pot fer amb el menjar que no atrau visualment, i l'altre, per a adults, de fabricació de bosses per anar a comprar al mercat, a partir d'una samarreta.

Al mercat d'Olot, també al llarg de dissabte al matí, hi haurà un taller de batch cooking o 'cuina per lots' a càrrec de la dietista-nutricionista Carla Omedes. La cuina per lots és un sistema de cuina que potencia l'aprofitament dels aliments i evita, així, el seu malbaratament. Així mateix, es donaran consells per poder fer una compra sostenible.

A més, divendres vinent el mercat de Salt penjarà a la xarxa els menús d'aprofitament. Emmarcats en el lema «El mercat de Salt et cuida i t'assessora», aquests menús estan associats al servei de coach nutricional que el mercat posa a disposició de la ciutadania a través del seu portal web.

Aquest proper cap de setmana també és la darrera oportunitat per participar al concurs d'Instagram «Cuina d'aprofitament a casa». Els diferents mercats de la Xarxa de Mercats Sedentaris de Girona ofereixen lots de compra si es comparteixen receptes d'aprofitament de productes per reduir el malbaratament alimentari.