Notícies

La campanya «Ajudem-nos!» estrena programa setmanal a TV Girona

Foto : La campanya «Ajudem-nos!» estrena programa setmanal a TV Girona

La campanya «Ajudem-nos! Triem productes i serveis d'aquí», impulsada per la Diputació de Girona amb el suport de productors, petits empresaris i comerciants (sectors primari, secundari i terciari, respectivament), avança com ho fa la desescalada de la pandèmia de la COVID-19.

Ho fa amb l'estrena d'un programa a Televisió de Girona i entrant en una nova fase, en la qual es reprenen parcialment les activitats restringides en la fase 1 amb limitacions d'aforament.

Pel que fa al programa de televisió, es començarà a emetre setmanalment a Televisió de Girona cada dijous, a partir del 4 de juny, a les 21.30 hores i el presenta la periodista Georgina Arnau.

En cada programa es donaran a conèixer dues iniciatives de la campanya «Ajudem-nos» a través de petits reportatges i entrevistes. Les iniciatives són sempre de sectors diferents: productors, comerç i mercats, i hostaleria.

En aquest primer dijous, 4 de juny, es presenten la campanya «Ajudem-nos! Triem productes i serveis d'aquí» i el seu objectiu: ajudar a canviar el model econòmic i de consum actual per una nova economia estretament vinculada al territori, que ens faci menys vulnerables i que ens permeti sortir reforçats de la situació actual.

Per explicar-ho, Televisió de Girona entrevista el president de la Diputació, Miquel Noguer, i el cuiner Pep Nogué, que ens introdueix en les tretze iniciatives conjuntes endegades entre la Diputació de Girona i productors, petits empresaris i comerciants.

A banda del programa de televisió, «Ajudem-nos!» entra en una nova fase 2 o fase intermèdia, en què es reprenen parcialment les activitats restringides en la fase 1 amb limitacions d'aforament, com ara en restaurants amb servei de taula i en les grans superfícies comercials, sense la possibilitat de romandre en zones comunes o recreatives.
Això és el que podran fer a partir d'ara els establiments comercials i de restauració:

  • Els establiments que fins ara estaven tancats poden obrir, independentment de la seva superfície, sense necessitat de cita prèvia, i amb un límit d'aforament del 40 %.
  • Els centres comercials entren en funcionament amb restriccions d'aforament (30 % en zones comunes i 40 % en locals comercials) i sense la possibilitat de romandre en zones comunes o recreatives.
  • Els mercats ambulants a l'aire lliure a la via pública poden acollir un terç de les parades habituals.
  • Els establiments de restauració reprenen el servei de taula, però amb restriccions d'entre un 30 % i un 50 % de la seva capacitat habitual.
  • Els hotels poden obrir les zones comunes si restringeixen l'aforament al 30 %.