Notícies

Ja ha sortit al carrer el nou número de la Revista de Girona

Foto : Ja ha sortit al carrer el nou número de la Revista de Girona

Malgrat el confinament a què ens ha obligat la COVID-19, el número 320 de la Revista de Girona, corresponent als mesos de maig i juny, ha pogut sortir al carrer amb total normalitat. A més, ho ha fet amb un tema central molt suggeridor pel que fa al moment en què s'ha publicat: «La força de la imatgeria festiva».

Sota la coordinació de la periodista Sònia Tubert, en aquest dossier de prop de trenta pàgines, es retrata l'empenta de la cultura popular als carrers des de totes les perspectives possibles: la periodista Cristina Cantal explica el procés creatiu de la construcció de gegants, capgrossos i bèsties; l'historiador de l'art Guerau Palmada i l'etnopoeta Àngel Vergés se centren en la procedència d'algunes imatges actuals a partir d'una acurada investigació històrica; la mateixa Sònia Tubert és l'autora d'un dels articles dedicats a les colles de diables; l'historiador de l'art Joan Sala fa un inventari exhaustiu de la faràndula de la ciutat d'Olot, i, finament, el músic Isaac Sànchez ens parla de la música, part essencial de la imatgeria popular, a través de la colla de la Fal·lera Gironina.


Altres temes

Aquest número de la Revista de Girona inclou, a més, diferents articles relacionats amb la història i l'actualitat cultural i social de les comarques gironines. Destaca la secció escrita per Pere Bosch «Una nova mirada de Valentí Fargnoli», en què en cada capítol l'autor compara un escenari de les comarques gironines fotografiat per Fargnoli amb el mateix escenari tal com és en l'actualitat, retratat pel fotògraf Manel Lladó. També és important subratllar l'entrevista que Joan Miró ha fet a l'enginyer i polític Josep Arnau, la biografia de l'ecologista Lluís Motjé o l'article que Anna Pi ha escrit sobre la guanyadora de la darrera edició d'Exposicions Viatgeres, l'artista Maria Mercader.

També s'hi pots llegir un reportatge sobre l'ERAM (Escola de Realització Audiovisual i Multimèdia); un article d'arquitectura sobre la Casa Valls, del carrer del Carme; un reportatge fotogràfic sobre la vall de Llémena, i un altre en què se'ns presenta el treball de la fotògrafa Mey Rahola.