Notícies

Consulta en línia del darrer número de la Revista de Girona, corresponent als mesos de març i abril

Foto : Consulta en línia del darrer número de la Revista de Girona, corresponent als mesos de març i abril

Debut a la situación excepcional que s'esta vivint a causa del COVID-19, el nou número de la Revista de Girona, corresponent als mesos de març i abril de 2020, es pot consultar complert amb suport digital.

Aquest darrer número, el 319, conté un dossier dedicat a la lluita per la igualtat de gènere, que han coordinat conjuntament Marina Puig, professora i portaveu del Grup de Dones de la Bisbal, i Carme Vinyoles, periodista i presidenta de l'associació Valentes i Acompanyades.

Amb aquest dossier, la Revista de Girona se suma a la revisió dels avenços i dels reptes per arribar a la igualtat de gènere, un camí que no té marxa enrere per més que s'intenti posar pals a les rodes. I ho fa a través de la veu plural i qualificada de dinou dones i un home que des de la seva experiència personal, trajectòria professional i compromís amb el bé comú aporten els seus coneixements i propostes per empènyer aquesta revolució, que a hores d'ara ja és molt més visible que silenciada.

 

Altres temes

Aquest número de la Revista de Girona inclou una entrevista amb Irene Rigau, mestra, professora de secundària, inspectora d'Ensenyament i psicòloga. Amb el títol «Soc mestra i em sento mestra, però la política em va complicar la vida», Rigau explica al periodista Jordi Grau l'ofici al qual va dedicar la seva vida, tot i que els anys la van portar a ser mestra de mestres i una de les persones que més han influït en el món de l'educació al país.

Va ser la primera dona que va exercir de cap d'uns serveis territorials, els d'Ensenyament a Girona, el 1982, i ha estat diputada al Parlament de Catalunya del 2003 al 2017 i consellera de Benestar i Família i també d'Ensenyament.

Així mateix, hi trobem un reportatge sobre l'OJE, joventut i doctrina, la infraestructura creada per l'Estat espanyol un cop acabada la Guerra Civil. El seu objectiu era alliçonar les noves generacions perquè fessin perdurar la dictadura franquista i el nacionalcatolicisme.

El reportatge fotogràfic de la revista, «Ballar per ballar», amb fotos de Maria Àngels Dalmau i text de Jordi Dausà, ens endinsa en l'art de la dansa, en què la subtilesa ho és tot.

D'altra banda, aquest número 319 inclou un apartat dedicat a la recuperació de les dunes litorals mitjançant una gestió sostenible que s'ha convertit en una realitat gràcies a l'estudi previ de catalogació dels sistemes dunars realitzat pel servei de Medi Ambient de la Diputació de Girona.

 

NÚMERO COMPLET

Podeu consultar el número complet des del següent enllaç: 
Revista de Girona 319