Notícies

Es presenta la 68a edició del Ral·li Costa Brava, que tindrà lloc demà i dissabte a Girona

Foto : Es presenta la 68a edició del Ral·li Costa Brava, que tindrà lloc demà i dissabte a Girona

El diputat de la Diputació de Girona, Jordi Camps, ha participat en l'acte que s'ha dut a terme aquest matí al pont de Pedra de Girona

La prova esportiva aplegarà enguany 165 equips i tindrà un traçat diferent en la segona jornada pels danys ocasionats pel temporal Gloria
 

El diputat de la Diputació de Girona, Jordi Camps, juntament amb el representant territorial de l'Esport de la Generalitat de Catalunya a Girona, Josep Pujols, i el president de Club RallyClassics, Àlex Romaní, han presentat aquest matí al pont de Pedra de Girona les novetats de la 68a edició del Ral·li Costa Brava, que tindrà lloc a la ciutat demà i dissabte, 13 i 14 de març.

La sortida de la primera etapa es farà a les 17 h de demà, divendres, des de l'avinguda de Ramon Folch, on hi haurà el podi i, després de disputar trams per la zona dels Àngels i les Serres, els vehicles tornaran a Girona cap a les 23 h. La segona etapa començarà a les 8 h del dissabte, i es preveu que els participants comencin a arribar al voltant de les 18 h a la ciutat. Com a conseqüència dels danys ocasionats pel temporal Gloria, el recorregut d'aquesta segona jornada variarà respecte d'anys anteriors i passarà per Osor, Collsaplana, Ravell i Cladells.

La prova, enguany amb 449,007 quilòmetres de recorregut, comptarà amb tres categories: velocitat, legend (exhibició) i regularitat. El parc tancat s'ubicarà a la Copa; el d'assistència, al parc de Domeny, i al pavelló municipal Girona-Fontajau s'hi faran les verificacions. 

Jordi Camps ha destacat l'impacte social i esportiu per al territori que suposa la realització d'aquesta prova, «el ral·li amb majúscules»: «Des de la Diputació, sempre donem suport a esdeveniments com aquest, que serveixin per promoure i donar a conèixer les comarques gironines arreu del món». I ha afegit: «L'edició d'enguany arriba marcada per condicionats externs, però celebrem que finalment es pugui celebrar». 

Aquest 2020, la xifra de participants es mantindrà malgrat que una trentena d'inscrits s'han hagut de retirar per prevenir la possible propagació del coronavirus (Covid-19). Tot i així, la previsió és que hi participin un total de 165 equips, provinents de 15 països diferents. Entre els equips que seran al ral·li destaquen noms com els de Jean-François Mourgues i Denis Giraudet, Laszlo i Edit Mekler, Dani Solà i David Moreno, José María Martínez i Luka Larrosa, Jacques i Jean-Marie Alméras, Mariano Aso i Carlos Sanz, Ramon Vidal i Imma Clarà o David Nogareda i Sergi Giralt, o el xef Jordi Roca fent equip amb la copilot catalana Anna Vives, entre d'altres.

També es farà un reconeixement al tres vegades campió del ral·li Antonio Zanini pel 40è aniversari del seu títol de campió d'Europa, i un homenatge pòstum al també pilot José Pujol. A més, Zanini farà la sortida de la prova de forma simbòlica amb una rèplica del Porsche 911 SC que va utilitzar ara fa quaranta anys. 

El Ral·li Costa Brava, organitzat per RallyClassics, és el ral·li més antic de l'Estat espanyol, a banda de ser també actualment el més important en cotxes clàssics del país. És la prova amb la qual arrenquen els Campionats d'Europa, Espanya i Catalunya de Velocitat i Regularitat en ral·lis històrics.