Notícies

El FITAG del 2020 comença la producció de la seva obra d'inauguració més ambiciosa i participativa

Foto : El FITAG del 2020 comença la producció de la seva obra d'inauguració més ambiciosa i participativa

Totes les companyies de teatre amateur gironines que ho vulguin seran presents en l'espectacle inaugural del FITAG del 2020, que tindrà lloc al Teatre Municipal de Girona el 25 d'agost

El FITAG busca i demana la complicitat de totes les companyies de teatre amateur gironines per preparar la inauguració més participativa de la seva història

Cràdula Teatre i Cor Preludi han estat escollits per la direcció artística del FITAG per coordinar i liderar aquest espectacle musical de gran format

 

L'espectacle inaugural es titularà Theresienstadt, i una vintena de joves actors i actrius cantants de Cràdula Teatre i Cor Preludi en seran els protagonistes, que estaran acompanyats a l'escenari per representants d'aquelles companyies teatrals amateurs gironines que ho desitgin.

Amb aquest espectacle musical, que es preveu que reuneixi més de cent actors dalt de l'escenari, es vol donar la benvinguda als participats del FITAG del 2020 i també celebrar amb tots els assistents les vint edicions del FITAG, el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona.

Amb l'estrena d'aquest espectacle multitudinari, des del FITAG i la ciutat de Girona també es vol fer un homenatge a les víctimes de l'holocaust nazi, l'any que se celebra el 75è aniversari de l'alliberament d'Auschwitz.

L'espectacle parteix del moment en què els presoners són traslladats en trens cap al camp de concentració de Theresienstadt, a Txèquia, i canten cançons que parlen del fet que són un poble de pau i que no els faran cap mal. Però seran desinfectats, vestits amb un uniforme ratllat i obligats a fer feines de neteja. El menjar escassejarà i la feina serà insuportable. La inquietud (o il·lusió) per viure els farà descobrir un tresor, l'opereta Brundibár, i els assajos dins el camp de concentració els distrauran de l'horror en què viuran. La posada en escena finalitzarà quan se'ls comunicarà un nou viatge, potser definitiu, cap a Auschwitz.

Des del FITAG es demana la participació del màxim de companyies de teatre de les comarques gironines. S'hi pot inscriure des d'un representant per grup fins a deu, homes i dones, nens i nenes, i de totes les edats. Tots els grups que hi estiguin interessats poden enviar un correu a  inauguraciofitag@gmail.com, en què han d'indicar el nom del grup i els noms i les edats dels actors i les actrius que proposen perquè els representin dalt de l'escenari del Teatre Municipal de Girona.

La resposta als possibles dubtes i la decisió final anirà a càrrec dels responsables de l'espectacle de Cràdula Teatre i Cor Preludi. Les persones seleccionades estaran acreditades pel FITAG del 2020, rebran invitacions per al seu espectacle i per a d'altres del programa oficial, i seran obsequiades amb la samarreta del FITAG d'enguany.


Pla de treball:

El divendres 8 de maig, de 19 h a 21 h, a la Casa de Cultura, s'explicarà la història, així com els papers de cada participant i els assajos.

Assajos segons els papers dels participants:
·    Divendres 15, 22 i 29 de maig, de 19 h a 21 h.
·    Divendres 5 i 12 de juny, de 19 h a 21 h.
·    Dimecres 1, 8 i 15 de juliol, de 19 h a 21 h.

Assajos generals:
·    Dijous 20 d'agost, de 18 h a 20 h.
·    Divendres 21 d'agost, de 18 h a 20 h.
·    Dissabte 22 d'agost, de 18 h a 20 h.
·    Dilluns 24 d'agost (muntatge i assaig al Teatre Municipal de Girona).

Funcions:
·    Dimarts 25 d'agost, al Teatre Municipal de Girona, a les 19 h i a les 21 h (estrena).

Des de la Diputació de Girona i des del FITAG s'espera que s'hi inscriguin el màxim de companyies, a fi que els seus noms es puguin promocionar i siguin presents en l'àmbit internacional.