Notícies

Les diputacions de Tarragona, Barcelona, Lleida, Girona, Castelló i València es reuneixen per l'impuls del Corredor del Mediterrani

Foto : Les diputacions de Tarragona, Barcelona, Lleida, Girona, Castelló i València es reuneixen per l'impuls del Corredor d

La trobada ha tingut lloc al Palau de la Diputació de Tarragona, amb la participació dels presidents i presidentes d'aquestes sis institucions supramunicipals

Els presidents i presidentes de les diputacions de Tarragona, Barcelona, Lleida, Girona, Castelló i València han mantingut una reunió de treball aquest dijous al Palau de la Diputació de Tarragona. La visita ha aplegat la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; la de Barcelona, Núria Marín; el de Girona, Miquel Noguer; el de Lleida, Joan Talarn; el de Castelló, José Martí, i el de València, Toni Gaspar.

La reunió pretén ser la primera d'una sèrie de trobades entre aquestes diputacions, a les quals es pretén sumar altres diputacions que comparteixen projectes comuns. La voluntat ha sigut posar l'accent en aquells projectes que els uneixen.

Tots i totes han coincidit a posar en valor la col·laboració institucional amb totes les administracions des del respecte a les competències que té cadascuna.

En la trobada, els representants d'aquestes institucions han tractat temes com el Corredor del Mediterrani. En aquest sentit, han subratllat la necessitat urgent d'impulsar aquesta infraestructura ferroviària, vital per a l'activació econòmica i social dels municipis i han apostat perquè les diputacions hi tinguin un paper actiu.

D'altra banda, i com a membres d'Art Llatí i Partenàlia, en l'àmbit de l'Euroregió, aquestes diputacions han incidit en la importància de treballar per aconseguir ajuts europeus que permetin lluitar contra el despoblament, una preocupació que comparteixen totes aquestes institucions.

Durant la trobada, s'ha posat de manifest el paper clau de les diputacions en el sosteniment de les polítiques públiques municipals, especialment durant els últims anys. Al mateix temps, han reclamat una major flexibilitat normativa en relació a la gestió diària dels municipis, especialment els més petits, en matèries com normatives de despesa, de contractació pública o urbanística.

Els presidents i presidentes de les diputacions assistents a la trobada d'aquest dijous a Tarragona s'han emplaçat per defensar totes aquestes posicions en la reunió de la Comisión de Diputaciones, Cabildos y Consejos Insulares, que tindrà lloc el 9 de març a Barcelona, convocada per la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP).