Notícies

Miquel Noguer i Albert Piñeira, en la gala de premiats del 9è Festival Internacional del Circ

Foto : Foto: E. Kelele

El president de la Diputació de Girona ha entregat un dels Elefants d’Or al nord-americà Wesley Williams, i el vicepresident segon, un Elefant de Plata a Anhui Acrobatic Troupe, de la Xina
 

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el vicepresident segon, Albert Piñeira, han assistit aquest dimarts a l’Espectacle d’Or, la gala de premiats de la novena edició del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or. Un total de 84 artistes provinents de 12 països han actuat del 13 al 18 de febrer a la Gran Carpa Camp de Mart de la Devesa de Girona.

En l’acte, Miquel Noguer ha entregat un dels dos Elefants d’Or, la màxima distinció del festival, per l’espectacle del nord-americà Wesley Williams, amb el monocicle més alt del món. L’altre se’l va emportar Closing eyes, el número de cintes aèries liderat per la russa Ekaterina Zapaixnaia, que també va rebre el Premi del Públic, decidit a partir del vot dels assistents. 

Per la seva part, Albert Piñeira ha lliurat un Elefant de Plata a la proposta d’equilibris amb bancs d’Anhui Acrobatic Troupe, de la Xina. Els altres dos Elefants de Plata han recaigut en dues propostes russes, la d’Andrey Lyamin, amb pal aeri, i l’espectacle Jump’n’Roll, de piruetes sobre una planxa coreana. Finalment, els Elefants de Bronze han estat per a tres números més procedents de Rússia: la Troupe Sherbakov (malabars en grup), la Troupe Volozhanin (equilibris en escala) i Deserve to Fly (portador coreà). Aquest últim número també va rebre el Premi de la Crítica.

El palmarès d’aquesta edició es completa amb el Premi Especial del Jurat, concedit a Red Sails, del Duo Mikhailova (teles aèries), també de Rússia, i el Premi de la Imatge, que ha reconegut les acrobàcies al damunt del rola-rola del Dúo Dádiva, de Cuba. Tots els artistes han competit davant un jurat internacional format per directors i experts en circ vinguts d’arreu del món. 

El Festival Internacional del Circ Elefant d’Or ha arribat enguany als 33.864 espectadors, xifres que igualen l’edició de l’any passat i que el consoliden entre els majors festivals de circ al món. En paral·lel, també ha tingut lloc la segona edició del Circ World Market, l’única fira sectorial d’empreses de circ al món, amb estands de nou països diferents. Entre ells, el Vietnam, el Perú i Austràlia.