Notícies

Brussel·les acull l'exposició «Carles Rahola. Una vida republicana»

Foto : Brussel·les acull l'exposició «Carles Rahola. Una vida republicana»
Aquest vespre, a l'Espai Catalunya Europa de Brussel·les, s'ha inaugurat per primer cop l'exposició itinerant «Carles Rahola. Una vida republicana», ideada per la Diputació de Girona en col·laboració amb la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb l'objectiu de donar a conèixer la figura de Carles Rahola i aportar una visió més acurada i profunda de la seva trajectòria vital i professional.

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i la delegada del Govern de la Generalitat, Meritxell Serret, han estat els encarregats d'inaugurar-la en un acte al qual han assistit representants institucionals i un gran nombre de catalans residents a Brussel·les.

Amb l'exposició «Carles Rahola. Una vida republicana», comissariada per Xavier Carmaniu, es vol ressaltar la tasca que Carles Rahola va fer com a periodista, historiador i activista cultural; situar-lo al lloc que li pertoca a la Catalunya del primer terç del segle XX, i subratllar el fet que la seva vida continua essent avui en dia un exemple de lluita democràtica.

L'exposició consta de sis àmbits a través dels quals es va desgranant la vida personal i professional de Carles Rahola: periodista, republicà, escriptor i servidor públic. La mostra comença amb un àmbit introductori i acaba amb un altre on se li ret un homenatge recordant tots aquells qui, de diferent manera, li han fet memòria. Com la resta de propostes que formen part del Programa d'Exposicions Itinerants de la Diputació de Girona, la mostra s'ha concebut de manera que pugui fer parada a diferents municipis de les comarques gironines.

El president de la Diputació de Girona, durant el seu discurs d'inauguració a l'Espai Catalunya Europa, ha explicat que «el fet de ser aquí, a Brussel·les, inaugurant aquesta exposició, no és circumstancial», sinó que evidencia el fet que «el llegat de Carles Rahola traspassa les fronteres gironines i el col·loca entre els prohoms més importants de la Catalunya del primer terç del segle XX».