Notícies

La Diputació de Girona, la Generalitat i l'Ajuntament de Girona celebren la Diada Nacional de Catalunya

Foto : Fotograf: E. Kelele
Al matí s'ha fet l'ofrena floral a la tomba de Josep Irla

Aquest dimecres, 11 de setembre, l'Auditori Irla de la Generalitat a Girona ha acollit l'acte institucional de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya, que han organitzat de manera conjunta la Generalitat, l'Ajuntament de Girona i la Diputació.

L'acte ha comptat amb la participació del president de la Diputació, Miquel Noguer; el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya, Pere Vila, i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Durant l'acte, el president Miquel Noguer ha remarcat que «som a les portes de rebre una sentència que es preveu dura, tot i que un sol dia d'empresonament o exili ja han estat massa per exercir drets fonamentals. És per tots aquests motius que cal demanar, malgrat les legítimes diferències, una sola veu, ferma, de resposta juntament amb la de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural. Som davant d'un repte històric de dimensions colossals. Per això, aquest Onze de Setembre ens hem d'exigir unitat d'acció i unitat de pensament. Quan s'assoleixin els objectius serà el moment que cadascú emprengui el camí que més li plagui. Ara, toca defensar colze a colze la nostra postura, amb fermesa i sense fissures. L'Onze de Setembre ha estat des del 1714 una commemoració del que vam ser i del que ens van arrabassar, però també una diada en què tot un poble es conjura per tornar a ser allò que vulgui la majoria dels seus ciutadans».

La cloenda ha anat a càrrec del músic i compositor Jordi Molina (tenora), que ha interpretat El cant dels ocells i Girona m'enamora, i ha finalitzat amb l'himne Els segadors.


Ofrena floral a la tomba de Josep Irla a Sant Feliu de Guíxols

Aquest matí, el president Miquel Noguer i el vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, han participat a Sant Feliu de Guíxols en la tradicional ofrena floral a la tomba del president de la Generalitat a l'exili, Josep Irla.

A l'homenatge també hi han assistit Pere Vila, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona; Joan Català, president del Consell Comarcal del Baix Empordà, i Carles Motas, alcalde de Sant Feliu de Guíxols.

Els representants de les institucions han dipositat flors a la tomba de Josep Irla. Durant l'acte hi ha hagut l'acompanyament de l'Orquestra de Cambra de Sant Feliu de Guíxols i s'ha acabat amb el cant d'Els segadors.