Notícies

Carles Salgas participa en l'acte de presentació de la setena Jornada de l'Esport Femení

Foto : Carles Salgas participa en l'acte de presentació de la setena Jornada de l'Esport Femení
Aquest matí, a la sala Miquel Diumé de l'Ajuntament de Girona, ha tingut lloc la presentació de la setena edició de la Jornada de l'Esport Femení, que tindrà lloc a la ciutat de Girona el proper diumenge 10 de març. En l'acte hi ha participat Carles Salgas, diputat d'Esports de la Diputació de Girona. En la presentació també hi han intervingut Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Fina Surina, coordinadora territorial de l'Institut Català de la Dona, i Olga Padreras, coordinadora de la Jornada de l'Esport Femení. A més, hi han assistit, entre d'altres, representants i esportistes de les entitats i associacions esportives gironines.

Carles Salgas ha volgut fer esment de com es varen iniciar aquestes jornades i ha remarcat que «si la Jornada de l'Esport Femení té la importància que té és per tota la implicació que hi ha al darrere». A més, ha assenyalat que la jornada «és de gran interès per a tothom» i que «les esportistes de les comarques gironines venen a la ciutat de Girona per celebrar l'esdeveniment». Per finalitzar, ha volgut destacar la novetat d'aquesta setena edició de la Jornada de l'Esport Femení amb la instal·lació d'un espai amb ciclisme adaptat i ha afirmat que «l'esport és igualtat. L'esport és femení. L'esport és inclusiu. L'esport és, en definitiva, una filosofia de vida».

En l'acte també s'han presentat les activitats d'aquesta edició 2019: exhibicions, tornejos i entrenaments de més de vint disciplines esportives pensades per a totes les edats i adreçades principalment a les nenes i a les noies, amb l'objectiu que puguin fer un tastet de totes les modalitats que s'hi oferiran. Enguany hi haurà presents dues disciplines noves respecte a l'edició 2018: l'aikido i el futbol sala.

A més, es duran a terme activitats paral·leles per arribar a totes les franges d'edat, entre les quals hi haurà la sortida amb les GiRunneres, els entrenaments de team training i de respiració i estiraments, el pilates per a esportistes, el rollerski o la intervenció de dansa. La novetat d'aquesta setena edició de la Jornada de l'Esport Femení és la instal·lació d'un espai amb ciclisme adaptat.

Els principals objectius de la jornada són potenciar la pràctica de totes les disciplines esportives i crear un espai de visualització, d'iniciació i de reconeixement; trencar estereotips envers algunes disciplines considerades no femenines; destacar la pràctica esportiva com a espai de transmissió de valors individuals i col·lectius, i reflexionar sobre els beneficis de la pràctica esportiva, els hàbits alimentaris i la qualitat de vida, entre d'altres.

La jornada tindrà lloc al matí, de les 9.30 a les 13.30 hores, a diversos espais de la ciutat de Girona: la plaça de Salvador Espriu, la plaça de Calvet i Rubalcaba, el riu Onyar i la plaça de Catalunya.

Durant l'acte també s'ha presentat la segona trobada de debat «Dona un pas per l'esport», que tindrà lloc el proper dijous 7 de març a l'aula magna de l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport (EUSES). Sota el lema «Exercici físic i esport: tot és saludable?», la trobada es centrarà en reflexionar sobre diversos aspectes de l'exercici físic i l'esport com són les motivacions que ens porten a realitzar exercici físic, els aspectes que s'han de tenir en compte a l'hora d'escollir el calçat esportiu o la diferència entre l'alimentació sana i la saludable. Per debatre-ho s'organitzarà una taula rodona moderada per Maica Rubiant, secretària general de l'Esport i l'Activitat Física. Prèviament, es farà una lectura de la declaració institucional del Govern amb motiu del Dia Internacional de les Dones i una xerrada sobre la imatge de la dona esportista a les xarxes socials.