Notícies

El Museu del Suro de Catalunya inaugura la nova exposició permanent

Foto : Fotografies: Ajuntament Palafrugell

La diputada Mònica Alcalà ha participat en la presentació, que ha tingut lloc al Museu del Suro de Palafrugell 

L'exposició, que mostra un museu totalment renovat, permet fer un viatge a través de la industrialització del nord-est català i la «civilització» que hi va desenvolupar

Avui dissabte s'ha inaugurat la nova exposició permanent del Museu del Suro de Catalunya a Palafrugell. Es tracta d'un viatge a través de la industrialització del nord-est català i la «civilització» que s'hi va desenvolupar. Hi abunden audiovisuals, espais interactius i altres sistemes que fan de la visita una experiència única al voltant del suro.

La mostra també representa un pas important en el desenvolupament de la missió del museu: interpretar, exhibir i posar en valor el patrimoni material i immaterial vertebrat a l'entorn del món del suro a Catalunya, per contribuir així al desenvolupament social, cultural i econòmic de les comunitats del territori; oferir suport a l'educació formal i també una proposta d'educació informal, i ser una alternativa de creació, lleure, re¿exió i intercanvi de coneixements.

En l'acte institucional, hi han participat el director del Museu del Suro, Josep Espadalé; la diputada de la Diputació de Girona Mònica Alcalà; el director general de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Borràs, i l'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández.

El nou museu s'ha finançat amb Fons Europeus de Desenvolupament Regional, amb aportacions de l'Ajuntament de Palafrugell, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya (Direcció General d'Administració Local i Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya), i amb l'1 % cultural del Ministeri de Cultura. Amb aquesta inauguració, el museu obre al públic 1.200 metres quadrats d'exposició permanent, de manera que multiplica per tres la superfície fins ara exposada i mostra al voltant de set-cents objectes de tota mena, molts dels quals, inèdits.

La diputada Mònica Alcalà ha assenyalat en el seu discurs que «són les sinergies i el treball conjunt entre les diferents institucions el que fa grans els municipis. Des de la Diputació de Girona seguim apostant per donar a conèixer el patrimoni dels nostres pobles i viles, en aquest cas, de Palafrugell». 

I ha afegit: «El Museu del Suro és un pol d'atracció cultural i turístic important: cultural perquè permet preservar el patrimoni històric, i turístic perquè és un potent reclam turístic que se suma als que ja ofereix actualment Palafrugell».