Notícies

Vint-i-nou productors del segell Girona Excel·lent ofereixen tastos en la segona Nit de l'Hostaleria

Foto : Fotos: Joan Castro / Iconna

L'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona ha celebrat aquest dijous al vespre a l'espai Mas Batlle de Quart la seva trobada anual, que ha reunit dues-centes persones entre afiliats a l'entitat, empresaris de la ciutat i autoritats.

La Nit de l'Hostaleria ha comptat, entre d'altres, amb la presència el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; l'alcalde de Quart, Ferran Rodero; la consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica de la Generalitat, Sílvia Paneque; el subdelegat del Govern espanyol a Girona, Pere Parramon; el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Xavier Guitart; la vicealcaldessa de Girona i vicepresidenta segona de la Diputació, Gemma Geis, i la diputada de Girona Excel·lent i Mercats, Vanessa Peiró, així com el president de la Federació d'Hostaleria i Turisme de les Comarques de Girona, Antoni Escudero. 

El president, Miquel Noguer, ha subratllat que la temporada turística d'enguany es mourà «en xifres similars a les de l'any passat i, fins i tot, per sobre del 2023 en nombre de pernoctacions» i ha destacat l'aposta de la Diputació pel producte de proximitat: «Tenim un territori privilegiat, que permet certificar una cuina variada, que defensa ineludiblement la tradició i la qualitat. Estic convençut que, entre tots [institucions, entitats i associacions], podem crear més complicitats i sinergies». 

Després dels parlaments institucionals, s'ha ofert un sopar a peu dret, en què s'ha pogut tastat una àmplia i diversa gamma de productes amb el segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent de la Diputació de Girona. Concretament, hi han participat vint-i-nou productors del distintiu.