Notícies

Lloret de Mar i la Costa Brava acolliran el Primer Congrés Mundial de Turisme Esportiu

Foto : Lloret de Mar i la Costa Brava acolliran el Primer Congrés Mundial de Turisme Esportiu

Aquest dilluns, a Lloret de Mar i a Barcelona, s'ha presentat el programa de conferències, taules rodones i altres activitats que s'esdevindran en el marc del primer Congrés Mundial de Turisme Esportiu, que organitzen l'Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya i l'Organització Mundial del Turisme, amb la col·laboració del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Lloret de Mar - Lloret Turisme.

El Congrés tindrà lloc els dies 25 i 26 de novembre al Palau de Congressos Olympic de la localitat de la Costa Brava de Lloret de Mar, dins del marc de l'Agenda per al Desenvolupament Sostenible 2030.

Les presentacions han comptat amb la participació del conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent; el secretari general de l'Organització Mundial del Turisme, Zurab Pololikashvili; l'alcalde de Lloret de Mar i vicepresident primer del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat, i del vicepresident segon del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jordi Masquef. Alhora, hi ha assistit també Marta Domènech, directora general de Turisme, i Narcís Ferrer, director de l'Agència Catalana de Turisme, entre d'altres.

El conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, ha manifestat «El primer Congrés Mundial de Turisme Esportiu que es farà al nostre país tindrà gran rellevància, ja que permetrà desenvolupar tota la potencialitat que té l'esport pel que fa a la promoció d'un turisme esportiu responsable i sostenible». Torrent ha afegit que la celebració del Congrés és «un senyal» de la reactivació i recuperació de l'economia i del turisme del país.

Pel secretari general de la Organització Mundial del Turisme, Zurab Pololikashvili, el Congrés es convertirà un esdeveniment de gran ressò mundial que s'ha de focalitzar en la sostenibilitat i la innovació en l'esport.

L'alcalde de Lloret de Mar i vicepresident primer del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat, ha manifestat que aquest esdeveniment «és una oportunitat per poder discutir, per crear tendència en aquest àmbit, però sobretot perquè tota la gent que estigui involucrada al congrés pugui veure quines instal·lacions i també entorn i serveis per la pràctica esportiva outdoor tenim a Lloret de Mar». Finalment, Jordi Masquef, vicepresident segon del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i diputat d'Esport de la Diputació de Girona, ha dit «Creiem que l'Organització Mundial del Turisme i l'Agència Catalana de Turisme aposten per la demarcació de Girona i Lloret de Mar per tres factors primordials: primer, pel lideratge i el posicionament del sector turístic; segon, perquè gaudim d'unes infraestructures envejables, i tercer, perquè tenim una trajectòria i un bagatge esportius importants». Masquef hi ha afegit «Valorem molt positivament el fet d'acollir aquest primer Congrés Mundial de l'Esport».

El programa del Congrés compta amb 62 ponents i més de 400 participants

El Congrés abordarà diferents temes, com ara els reptes que ha imposat la COVID-19 al sector, les tendències en l'esport i l'activitat física, la innovació en el desenvolupament del turisme esportiu o l'assistència en massa a esdeveniments esportius, i d'altres relatius al marc mediambiental, a la diversitat i la inclusió en el món de l'esport. 

El programa també inclou altres aspectes, com ara les diferents estratègies publicoprivades en matèria de governança, la transformació digital del sector, els e-sports (esports electrònics), el màrqueting digital, la comunicació i la seva comercialització. A més, durant els dos dies que duri el Congrés també es duran a terme diferents activitats esportives dirigides als participants; hi haurà comunicacions acadèmiques i visites tècniques, i s'habilitaran espais per al networking, perquè amb el treball en xarxa els assistents puguin aprofitar sinergies.

El Congrés comptarà amb 62 ponents provinents de diferents països, com els EUA, Canadà, França, Gal·les, Irlanda del Nord o Croàcia. Ja hi han confirmat la seva participació diferents personalitats del món de l'esport i el turisme, com ara Petra Stusek, presidenta i CEO d'European Cities Marketing; Kattia Juarez Dubón, de la Fédération Internationale de Motocyclisme; Edwin Moses, medallista olímpic, o Marco Mazzi, vicepresident de la International Sports Travel Agencies Association. Alhora, s'estima que hi participaran tant de manera presencial com a distància més de 400 professionals del sector. La principal novetat és la telepresència al Congrés de diversos ponents a través d'hologrames.

La inscripció s'ha de formalitzar a través de l'enllaç https://worldsportstourismcongress.org/. El Congrés comptarà amb una organització híbrida que permetrà assistir-hi tant de forma presencial com virtual. Això té com a objectiu reforçar la relació entre el turisme esportiu i el desenvolupament sostenible i inclusiu, la diversificació, la diferenciació i la desestacionalització. L'organització del Congrés també compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme de Costa Brava i l'Ajuntament de Lloret.