Notícies

La Diputació de Girona destina 134.880 euros a polítiques socials d'habitatge i pobresa energètica

Foto : La Diputació de Girona destina 134.880 euros a polítiques socials d'habitatge i pobresa energètica

Són dues línies de subvencions del Servei d'Habitatge, de les quals s'han beneficiat set ajuntaments i quatre consells comarcals de la demarcació 

La Diputació de Girona ha acordat destinar 134.880 euros a ajuntaments i consells comarcals de la demarcació per tal de portar-hi a terme polítiques socials d'habitatge i pobresa energètica. Són dues línies de subvencions del Servei d'Habitatge, que la Junta de Govern de la corporació ha resolt amb l'objectiu de millorar les condicions en llars en situació de vulnerabilitat i exclusió social. 

Les ajudes de la primera d'aquestes línies van dirigides a comprar material per lluitar contra la pobresa energètica. Són 61.500 euros que finançaran la compra de trenta-sis neveres amb menys consum elèctric, cinquanta aparells deshumidificadors i cent vuit radiadors d'oli, que poden mantenir l'escalfor durant més temps que una simple estufa elèctrica, i també dues calderes. Tot plegat per millorar l'eficiència energètica i reduir la despesa de subministrament. 

Se'n beneficiaran quatre ajuntaments (Girona, Lloret de Mar, Sant Feliu de Guíxols i Torroella de Montgrí) i tres consells comarcals de les comarques gironines (Baix Empordà, Gironès i Ripollès). 

Quant a la segona línia, la Diputació de Girona també ha donat llum verda a la concessió de subvencions per als ens locals en concepte de gestió de les polítiques socials d'habitatge en l'àmbit comarcal. Són ajudes per un total de 73.380 euros. En aquest cas, n'han obtingut finançament tres ajuntaments de la demarcació (Banyoles, Olot i Ripoll) i tres consells comarcals (Baix Empordà, Gironès i la Selva). 

El diputat d'Habitatge, Quim Ayats, ha manifestat: «Treballem per donar resposta a la creixent demanda d'habitatge social derivada, especialment, de la pandèmia. I alhora apostem per millorar l'eficiència energètica a les llars, com una línia de treball estratègica que ens permet detectar i actuar en casos de pobresa energètica invisible». A més, hi ha afegit: «És un tema de justícia social garantir l'accés a l'habitatge i unes condicions de vida dignes a totes les llars de la demarcació de Girona».