Notícies

Pau Presas inaugura la jornada «Integritat institucional i codi de conducta» de la Diputació de Girona

Foto : Pau Presas inaugura la jornada «Integritat institucional i codi de conducta» de la Diputació de Girona

El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, ha donat el tret de sortida a les sessions formatives que es duran a terme enguany dins del marc del nou Pla de Serveis d'Assistència en Participació Ciutadana, Bon Govern i Transparència de la Diputació de Girona

Aquest matí s'ha iniciat la primera de les nou formacions en format virtual que el Servei de Participació Ciutadana, Bon Govern i Transparència de la Diputació de Girona organitza amb l'objectiu de facilitar eines conceptuals i instrumentals als professionals i càrrecs electes de les administracions locals de la demarcació de Girona en aquest àmbit.

Pau Presas, vicepresident primer de la Diputació de Girona, ha estat l'encarregat d'inaugurar aquesta primera jornada, «Integritat institucional i codi de conducta», que ha volgut aprofundir en el desenvolupament de sistemes d'integritat institucional per promocionar el bon govern i la millora de la confiança de la ciutadania vers les administracions locals.

El vicepresident ha assenyalat que «hem de tenir molt en compte la integritat institucional i els codis de conducta» i ha remarcat que «la Diputació de Girona vol ser modèlica en aquest àmbit». A més, ha afegit que l'ens supramunicipal «aposta fermament per la transparència i el bon govern i vol donar tot el seu suport als ens locals gironins en aquest aspecte», motiu pel qual s'han programat aquestes sessions.

La jornada, que ha estat seguida per prop de cinquanta persones, s'ha estructurat en una primera conferència i en dues ponències finals. La conferència, impartida pel consultor institucional i catedràtic universitari Rafael Jiménez Asensio, ha girat a l'entorn del concepte d'integritat institucional. «La Xarxa de Governs Transparents i el Model de codi de conducta de la Xarxa», a càrrec de dos tècnics del Servei de Participació Ciutadana, Bon Govern i Transparència de la Diputació de Girona, ha estat la primera de les dues ponències. L'acte ha finalitzat amb la ponència del secretari del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de la demarcació de Girona, Josep Rovira, i la secretària interventora de la Diputació de Girona, Mireia Acosta, titulada «El paper dels secretaris i secretàries en el bon govern».

La propera sessió formativa es durà a terme en dues jornades, el 10 i el 17 de març, i girarà a l'entorn de les tècniques i metodologies participatives virtuals.