Notícies

La Comissió Institucional de Museus defineix les línies mestres i les accions previstes per al 2021

Foto : La Comissió Institucional de Museus defineix les línies mestres i les accions previstes per al 2021

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha presidit la Comissió Institucional de Museus, que s'ha reunit aquest dimarts a la tarda, juntament amb la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Àngels Ponsa. Per primer cop i a causa de la pandèmia de la COVID-19, aquesta trobada anual s'ha desenvolupat telemàticament.

En la reunió d'aquest òrgan de la Xarxa Territorial de Museus de les Comarques de Girona (XTMCG) també hi ha participat el vicepresident segon i diputat de Cultura, Albert Piñeira; la directora general del Patrimoni Cultural de la Generalitat, Elsa Ibar, així com els titulars dels 26 equipaments museístics que la integren. L'anterior reunió va tenir lloc el 30 d'octubre del 2019 al monestir de Sant Pere de Galligants, a Girona.

En l'acte, s'han presentat i aprovat les actuacions de l'exercici 2020 en relació amb les línies de foment i d'acció cooperativa de la Xarxa, així com les línies mestres i les accions que es preveu desenvolupar durant el 2021. Les comissions executives van tancar el marc de treball el passat mes de desembre. 

La Comissió Institucional de Museus actua com a comissió de seguiment del conveni marc de col·laboració signat per diverses institucions, entre les quals la Diputació de Girona, sobre la Xarxa Territorial de Museus de les Comarques de Girona. Té les funcions de previsió i avaluació pressupostàries, la proposta del pla anual de la Xarxa, la concertació dels suports econòmics i l'aprovació de l'adhesió de nous membres, entre d'altres. 

La XTMCG, que forma part de les xarxes territorials de museus de Catalunya, es va constituir amb la finalitat de desenvolupar eines de col·laboració entre els museus de la demarcació, de fomentar actuacions transversals en matèria museística i de donar suport econòmic directe mitjançant la concessió de subvencions.